Tema: Re: Kokis aliejus geriausias?
Autorius: Daiva D.
Data: 2012-08-30 08:10:00
O kam ta lentelė, viskas gi labai paprasta. Bet koks nerafinuotas aliejus - tik salotoms. Rafinuotas tinka ir kepimui. Perkaitinti negalima nei vieno. Antrą kartą naudoti irgi. Kurių išvis negalima kaitinti (pvz., linų sėmenų) - ant pakuotės būna parašyta.

"Gintas" <manosoftasTRINK@gmail.com> wrote in message news:k1lq59$cac$1@trimpas.omnitel.net...
> gal yra kokia lentele, kuria galeciau atsispausdinti ir pasikabinti?
> 
> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net...
>> nežinau, ką tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsižvelgti į sveikumą, tai principas yra tas, kad vienus aliejus 
>> galima kaitinti, kitų ne.
>> 
>> pvz., linų aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo kaitinti negalima. taip pat ir saulėgrąžų aliejaus, 
>> moliūgų sėklų aliejaus ir kt.
>> dygminų ir migdolų aliejų galima tik pašildyti (pvz., brusketai), rapsų aliejų galima pakaitinti iki vidutinės 
>> temperatūros (pilti į karštus patiekalus), alyvų ir sezamo aliejų galima naudoti trumpam apkepimui, o žemės riešutų 
>> aliejų galima įkaitinti iki aukštos temperatūros
>> 
>> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Labas,
>>>
>>> nueinu į Maksimą ar IKI ir akys išsibėgioja nuo aliejų ir aliejukų gausybės. Neturiu nei laiko, nei pinigų visus 
>>> išbandyti, tad ir klausiu:
>>> pvz., salotoms daryti ar mėsai kepti - kuris iš brangesnių tikrai geras, ką galite rekomenduoti?
>>>
>>> Ačiū.
>>>