Tema: Re: Kokis aliejus geriausias?
Autorius: Gintas
Data: 2012-08-29 22:22:17
gal yra kokia lentele, kuria galeciau atsispausdinti ir pasikabinti?

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net...
> nežinau, ką tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsižvelgti į sveikumą, tai principas yra tas, kad vienus aliejus 
> galima kaitinti, kitų ne.
> 
> pvz., linų aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo kaitinti negalima. taip pat ir saulėgrąžų aliejaus, 
> moliūgų sėklų aliejaus ir kt.
> dygminų ir migdolų aliejų galima tik pašildyti (pvz., brusketai), rapsų aliejų galima pakaitinti iki vidutinės 
> temperatūros (pilti į karštus patiekalus), alyvų ir sezamo aliejų galima naudoti trumpam apkepimui, o žemės riešutų 
> aliejų galima įkaitinti iki aukštos temperatūros
> 
> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net...
>> Labas,
>>
>> nueinu į Maksimą ar IKI ir akys išsibėgioja nuo aliejų ir aliejukų gausybės. Neturiu nei laiko, nei pinigų visus 
>> išbandyti, tad ir klausiu:
>> pvz., salotoms daryti ar mėsai kepti - kuris iš brangesnių tikrai geras, ką galite rekomenduoti?
>>
>> Ačiū.
>>