Tema: Re: Kokis aliejus geriausias?
Autorius: unce
Data: 2012-08-29 13:07:39
ne kosmetinis, o cheminis
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:k1kkiv$3cm$1@trimpas.omnitel.net...
> nu tai gerai, prie ko čia rūkimo punktas? Juk rūkimo punktas yra 
> kosmetinis pakitimas arba fizikinė charakteristika. Sviestas, pvz., kai jį 
> kaitinant be nieko susidaro rudos nuodegos (glikotoksinai), jau yra 
> kenksmingas. Tam nereikia jo kaitinti iki 177.
>
> Beje, būtent kancerogenų susidarymo kaitinant atžvilgiu, gyvuliniai 
> riebalai kaitinimui tinka geriau. Bet jie turi debesį kitų negerovių
>
> "unce" <info@delfi.lt> wrote in message 
> news:k1kd8h$p3q$1@trimpas.omnitel.net...
>> Aliejai ir j? ribin? kaitinimo temperat?ra
>>
>> Saul?gr??? aliejus (nerafinuotas) ? 107?C
>> Saul?gr??? aliejus (rafinuotas) ? 232?C
>> Raps? aliejus ? 240?C
>> Alyvuogi? aliejus (Extra virgin ? auk??iausios kokyb?s pirmojo spaudimo) 
>> ? 191?C
>> Alyvuogi? aliejus (virgin olive oil) ? 216?C
>> Alyvuogi? aliejus (i?spaud?) ? 238?C
>> Alyvuogi? aliejus (extra light) ? 242?C
>> Soj? aliejus (nerafinuotas) ? 160?C
>> Soj? aliejus (rafinuotas) ? 232?C
>> Kukur?z? aliejus (nerafinuotas) ? 160?C, rafinuotas ? 232?C
>> Lin? s?kl? aliejus (nerafinuotas) ? 107?C
>> Ry?i? s?len? aliejus ? 254?C
>> Migdol? aliejus ? 216?C
>> Avokado aliejus ? 271?C
>> Kokos? aliejus (nerafinuotas) ? 177?C, rafinuotas ? 232?C
>> Medviln?s aliejus ? 216?C
>> Rie?ut? aliejus ? 221?C
>> Makadamijos aliejus ? 210?C
>> Palmi? aliejus ? 235?C
>> ?em?s rie?ut? aliejus (nerafinuotas) ? 160?C, rafinuotas ? 232?C
>> Sezam? aliejus (nerafinuotas) ? 177?C
>> Graikini? rie?ut? aliejus (nerafinuotas) ? 160?C
>> Sviestas ir tas ima r?kti pakaitintas iki 177?C
>> Pagal http://www.goodeatsfanpage.com/CollectedInfo/OilSmokePoints.htm
>>
>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
>> news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net...
>>> ne?inau, k? tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsi?velgti ? 
>>> sveikum?, tai principas yra tas, kad vienus aliejus galima kaitinti, 
>>> kit? ne.
>>>
>>> pvz., lin? aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo 
>>> kaitinti negalima. taip pat ir saul?gr??? aliejaus, moli?g? s?kl? 
>>> aliejaus ir kt.
>>> dygmin? ir migdol? aliej? galima tik pa?ildyti (pvz., brusketai), raps? 
>>> aliej? galima pakaitinti iki vidutin?s temperat?ros (pilti ? kar?tus 
>>> patiekalus), alyv? ir sezamo aliej? galima naudoti trumpam apkepimui, o 
>>> ?em?s rie?ut? aliej? galima ?kaitinti iki auk?tos temperat?ros
>>>
>>> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message 
>>> news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Labas,
>>>>
>>>> nueinu ? Maksim? ar IKI ir akys i?sib?gioja nuo aliej? ir aliejuk? 
>>>> gausyb?s. Neturiu nei laiko, nei pinig? visus i?bandyti, tad ir 
>>>> klausiu:
>>>> pvz., salotoms daryti ar m?sai kepti - kuris i? brangesni? tikrai 
>>>> geras, k? galite rekomenduoti?
>>>>
>>>> A?i?.
>>>>
>>
>>