Tema: Re: Kokis aliejus geriausias?
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2012-08-28 22:42:07
saulegrazu negalima? o tai koky tada ishviso galima? palmiu ar medvilnes 
tik? ;)

ps o jeigu ant alivu aliejaus parashita kad skirtas kepimui?


"ALORA"  wrote in message news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net...

nežinau, ką tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsižvelgti į sveikumą, 
tai principas yra tas, kad vienus aliejus
galima kaitinti, kitų ne.

pvz., linų aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo kaitinti 
negalima. taip pat ir saulėgrąžų aliejaus,
moliūgų sėklų aliejaus ir kt.
dygminų ir migdolų aliejų galima tik pašildyti (pvz., brusketai), rapsų 
aliejų galima pakaitinti iki vidutinės
temperatūros (pilti į karštus patiekalus), alyvų ir sezamo aliejų galima 
naudoti trumpam apkepimui, o žemės riešutų
aliejų galima įkaitinti iki aukštos temperatūros

"Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message 
news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net...
> Labas,
>
> nueinu į Maksimą ar IKI ir akys išsibėgioja nuo aliejų ir aliejukų 
> gausybės. Neturiu nei laiko, nei pinigų visus išbandyti, tad ir klausiu:
> pvz., salotoms daryti ar mėsai kepti - kuris iš brangesnių tikrai geras, 
> ką galite rekomenduoti?
>
> Ačiū.
>