Tema: Re: Kokis aliejus geriausias?
Autorius: ALORA
Data: 2012-08-29 11:41:03
nu tai gerai, prie ko čia rūkimo punktas? Juk rūkimo punktas yra kosmetinis pakitimas arba fizikinė charakteristika. 
Sviestas, pvz., kai jį kaitinant be nieko susidaro rudos nuodegos (glikotoksinai), jau yra kenksmingas. Tam nereikia jo 
kaitinti iki 177.

Beje, būtent kancerogenų susidarymo kaitinant atžvilgiu, gyvuliniai riebalai kaitinimui tinka geriau. Bet jie turi 
debesį kitų negerovių

"unce" <info@delfi.lt> wrote in message news:k1kd8h$p3q$1@trimpas.omnitel.net...
> Aliejai ir j� ribin� kaitinimo temperat�ra
>
> Saul�gr��� aliejus (nerafinuotas) � 107�C
> Saul�gr��� aliejus (rafinuotas) � 232�C
> Raps� aliejus � 240�C
> Alyvuogi� aliejus (Extra virgin � auk��iausios kokyb�s pirmojo spaudimo) � 191�C
> Alyvuogi� aliejus (virgin olive oil) � 216�C
> Alyvuogi� aliejus (i�spaud�) � 238�C
> Alyvuogi� aliejus (extra light) � 242�C
> Soj� aliejus (nerafinuotas) � 160�C
> Soj� aliejus (rafinuotas) � 232�C
> Kukur�z� aliejus (nerafinuotas) � 160�C, rafinuotas � 232�C
> Lin� s�kl� aliejus (nerafinuotas) � 107�C
> Ry�i� s�len� aliejus � 254�C
> Migdol� aliejus � 216�C
> Avokado aliejus � 271�C
> Kokos� aliejus (nerafinuotas) � 177�C, rafinuotas � 232�C
> Medviln�s aliejus � 216�C
> Rie�ut� aliejus � 221�C
> Makadamijos aliejus � 210�C
> Palmi� aliejus � 235�C
> �em�s rie�ut� aliejus (nerafinuotas) � 160�C, rafinuotas � 232�C
> Sezam� aliejus (nerafinuotas) � 177�C
> Graikini� rie�ut� aliejus (nerafinuotas) � 160�C
> Sviestas ir tas ima r�kti pakaitintas iki 177�C
> Pagal http://www.goodeatsfanpage.com/CollectedInfo/OilSmokePoints.htm
>
> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net...
>> ne�inau, k� tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsi�velgti � sveikum�, tai principas yra tas, kad vienus aliejus 
>> galima kaitinti, kit� ne.
>>
>> pvz., lin� aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo kaitinti negalima. taip pat ir saul�gr��� aliejaus, 
>> moli�g� s�kl� aliejaus ir kt.
>> dygmin� ir migdol� aliej� galima tik pa�ildyti (pvz., brusketai), raps� aliej� galima pakaitinti iki vidutin�s 
>> temperat�ros (pilti � kar�tus patiekalus), alyv� ir sezamo aliej� galima naudoti trumpam apkepimui, o �em�s rie�ut� 
>> aliej� galima �kaitinti iki auk�tos temperat�ros
>>
>> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Labas,
>>>
>>> nueinu � Maksim� ar IKI ir akys i�sib�gioja nuo aliej� ir aliejuk� gausyb�s. Neturiu nei laiko, nei pinig� visus 
>>> i�bandyti, tad ir klausiu:
>>> pvz., salotoms daryti ar m�sai kepti - kuris i� brangesni� tikrai geras, k� galite rekomenduoti?
>>>
>>> A�i�.
>>>
>
>