Tema: Re: Kokis aliejus geriausias?
Autorius: Povilas
Data: 2012-08-30 16:47:40
O vat idomu butu suzinoti kokia gi ta temperatura buna keptuveje,kai joje ka 
nors apkepineji arba troskini?Gal tas terminas "kepimas" nera visai tas pats 
,kas gruzdinimas, nors....ir ant gruzdintuve nepamenu,kad butu l.aukstos 
temperaturos nurodytos.
Tai gal todel Vidurziemio juros regiono saliu tautos visos kaip viena 
naudoja i petelnia alyvuogiu alieju ir maybe net nerafinuota ir nesuka sau 
smegenu apie svilimo taskanuo kurio alieju tampa kancerogenu pilnu nuodu..

"Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message 
news:k1msj8$2hb$1@trimpas.omnitel.net...
>O kam ta lentelė, viskas gi labai paprasta. Bet koks nerafinuotas aliejus - 
>tik salotoms. Rafinuotas tinka ir kepimui. Perkaitinti negalima nei vieno. 
>Antrą kartą naudoti irgi. Kurių išvis negalima kaitinti (pvz., linų 
>sėmenų) - ant pakuotės būna parašyta.
>
> "Gintas" <manosoftasTRINK@gmail.com> wrote in message 
> news:k1lq59$cac$1@trimpas.omnitel.net...
>> gal yra kokia lentele, kuria galeciau atsispausdinti ir pasikabinti?
>>
>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
>> news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net...
>>> nežinau, ką tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsižvelgti į 
>>> sveikumą, tai principas yra tas, kad vienus aliejus
>>> galima kaitinti, kitų ne.
>>>
>>> pvz., linų aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo 
>>> kaitinti negalima. taip pat ir saulėgrąžų aliejaus,
>>> moliūgų sėklų aliejaus ir kt.
>>> dygminų ir migdolų aliejų galima tik pašildyti (pvz., brusketai), rapsų 
>>> aliejų galima pakaitinti iki vidutinės
>>> temperatūros (pilti į karštus patiekalus), alyvų ir sezamo aliejų galima 
>>> naudoti trumpam apkepimui, o žemės riešutų
>>> aliejų galima įkaitinti iki aukštos temperatūros
>>>
>>> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message 
>>> news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Labas,
>>>>
>>>> nueinu į Maksimą ar IKI ir akys išsibėgioja nuo aliejų ir aliejukų 
>>>> gausybės. Neturiu nei laiko, nei pinigų visus
>>>> išbandyti, tad ir klausiu:
>>>> pvz., salotoms daryti ar mėsai kepti - kuris iš brangesnių tikrai 
>>>> geras, ką galite rekomenduoti?
>>>>
>>>> Ačiū.
>>>>