Tema: Re: Lietuviškas fermentinis sūris
Autorius: pragäras
Data: 2010-10-16 22:59:34
prisapaliojai čia pievų kažkokių. koks dar menas maistas? prieskoniai iš viso iš Rytų atkeliavo - taip, tuomet Genuja ir pan didžiausi uostai buvo, bet ir tiek. 

"ALORA" <manes@nete.daug> wrote in message news:i9cvi4$d1p$1@trimpas.omnitel.net...
> nieks ir nesako, kad jie buvo "gurmanai" :) Bet jie buvo priversti suvartoti 
> viską iki paskutinio, taip atsirado pica, paella, fondu, rissoto ir begalė 
> kitų visame pasaulyje žinomų patiekalų.
> Bet iš esmės tame regione  maisto buvo pakankamai ir jis gaminosi savaime, 
> palyginti su šiaure. Todėl buvo daugiau galimybių su juo išsidirbinėti, 
> derinti, naudoti pagardus, kurių irgi buvo debesis. Dabar tai vadinama 
> "gurmanais". Bet pas mus (sakykim, šiauresniuose kraštuose) tas 
> gurmaniškumas kažkoks dirbtinis, persuktas, bandomas sukišti į kažkokias 
> taisykles ar rėmus iki beprotybės (bio-eko-E-autentiškumo-raganų medžioklė). 
> O mediteranijoje tai vyksta tarsi savaime ir tai ne taisyklės, o menas. Su 
> pasimėgavimu.
> Nežinau, ar aiškiai aš čia viską apsapaliojau, bet, manau, kiekvienas ten 
> buvęs (gal ne turistų nuočiulpose) kažką panašaus pajunta. Negana vien tik 
> receptą žinoti, kad pavyktų tai pagaminti. Tada prasideda visokie "pas mus 
> tokių produktų nėra". Yra tų produktų. Esmė ta, kad natūralūs produktai yra 
> skirtingo skonio, tai ne makdonaldo kaulų vyniotiniai. Kad būtų skanu, 
> reikia kurti, o ne matuoti
> 
> "Edvinas" <edvinas@namie.lt> wrote in message 
> news:i9cfj7$nnf$2@trimpas.omnitel.net...
>> 2010-10-16 17:10, ALORA rašė:
>>> pas saujelę turtuolių, apie kuriuos laikraščiai rašė :) Bet tradiciją
>>> kuria ne jie
>>
>> Netikiu, kad varguomenė ten buvo gurmanai. Valgė bile ką, kad badu 
>> nemirtų.
>>
>> -- 
>> Edvinas 
>