Tema: Re: Būsto kreditas, sutarties nutraukimas, galimos pasekmės.
Autorius: skaitytojas
Data: 2010-08-31 11:15:37
Isnuomoti buta ir stengtis moketi imokas. Nes atiduoti busta bankui, kai busto rinkos kaina yra pacioje apacioje - tai tikrai pats blogiausias variantas. Ypac, kai toks didziulis dabartines kainos ir tavo paskolos skirtumas. Ir kalbetis su banku dar karta, ieskoti tarpininku, kas gali pagelbeti. Nors realiai tai atidejimas tau daug nepadetu, nes atidejus paskolos mokejima, palukanas kas menesi vistiek reikia moketi. Ilginti paskolos termino, net jei ir butu galima, panasu, kad neapsimoka, nes is dabar mokamu imoku didziaja dali (kokia 2/3 sumos) sudaro palukanos. Jei pvz. dabartinis laikotarpis yra 20m, o padarytum 30m, tai sumoketum dar ~250 000 Lt palukanu virsaus lyginant su 20m. laikotarpiu. Vienintele pagalba tau butu palukanu perziurejimas, bet jei pasirasei fiksa, tai aisku bankas (jei neturi jokiu pazinciu) nesileis i kalbas. Net nezinau, ar pareiskimas bankui, kad jei nepalengvinat salygu, tada viska metu nx ir emigruoju i afrika ar kazkur duotu koki efekta..
Dar momentas, dabar tu dirbdamas Lietuvoje susigrazini bent dali sumoketu palakanu per GPM grazinima (tikiuosi naudojiesi sia lengvata?), gi emigraves ir negaudamas pajamu Lietuvoje prarasi sia lengvata. Aisku, nezinau niuansu, jei tavo pajamos nelegalios ir nemoki GPM, tai nieko ir nesusigrazini :) Ir dar tau apmastymui, su salyga, kad ekonomika kils, tai po kokiu 10-15 metu tau paskolos imokos nebeatrodys tokiios didele del infliacijos itakos (pinigu verte mazesne/uzdarbiai didesni/prekiu/turto kainos didesnes, o paskolos verte nesikeicia). 

"karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message news:i5i852$bql$1@trimpas.omnitel.net...
tai isnuomuok ta buta, kazkiek padengs

"none" <none@none.lt> wrote in message news:i5h619$jnd$1@trimpas.omnitel.net...
>> O tu nenori su kanadine alga dengt savo l;ietuvišką paskolą? Bus pigiau negu 
>> anstolius džiugint, o tas butas neprapuls. 
> Irgi svarstomas varinatas. Tačiau prisibijau, kad bent jau pradžioje uždirbtos algos nepakaks tiek ca tiek lt dengti išlaidas (lt išlaidos apie 1.5k$). O keliu metu atsigavimui bankas tikrai neduos.
>