Tema: Re: Helvetia Apotheke loxatronas
Autorius: bzik
Data: 2011-01-26 08:39:44
„Vartotojai, kurie buvo telefonu užsisakę bendrovės „Helvetia Direct Marketing“ maisto papildus, turi teisę bet kada nutraukti sutartį, apie tai pranešę bendrovei. Jeigu bendrovės nurodytais telefonais neįmanoma prisiskambinti, vartotojas turėtų išsiųsti įmonei registruotą laišką su aiškiu prašymu nutraukti šių maisto papildų teikimą. Svarbu išsaugoti šį siuntimą patvirtinantį kvitą bei išsiųsto prašymo kopiją. Registruotu paštu vartotojo išsiųstą raštą dėl sutarties nutraukimo galima laikyti įrodymu, kad vartotojas tinkamai informavo bendrovę apie sutarties nutraukimą. Jeigu maisto papildai siunčiami ir toliau, vadovaujantis Civilinio kodekso nuostatomis, vartotojas gali jais naudotis savo nuožiūra neatlygintinai“,- paaiškino V. J. Ūsas. 

Pasak jo, žmonės neturėtų skubėti apmokėti sąskaitų už siuntas, kurių neužsakė, taip pat sąskaitų, kurių pagrįstumo jas pateikusi bendrovė nėra įrodžiusi. Reikalavimas sumokėti už produktus arba reikalavimas juos grąžinti ar saugoti, kai vartotojas jų neužsakė, yra laikomas nesąžininga komercine veikla. 


a.. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba šiuo metu atlieka tyrimą dėl bendrovės „Helvetia Direct Marketing“ veiklos. Vartotojai, turintys klausimų ar skundų dėl minėtos bendrovės platinamų maisto papildų, prašomi kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą tel.: (8 5) 212 15 55, (8 5) 212 15 51, el. p. tarnyba@nvtat.lt; adresu Vilniuje – Vilniaus g. 25, 01402 Vilnius. 
a.. 
"evo" <a@a.lt> wrote in message news:ihodrs$f7i$1@trimpas.omnitel.net...
> Sveiki,
> tėvukams pradėjo plaukti paštu kažkokie papildai. Mama sakė telefonu 
> pasiūlė ale pirmas kartas nemokaimai.
> Vėliau neprašyti toliau siunčia, pasirašyti, kad ką nors gavai nereikia. 
> Dabar jau pradėjo siusti grasinančius laiškus mol
> susimokėkit už neprašytas prekes.Tėvukas skambino prieš kokį mėnesį kai 
> antras siuntinys atėjo sakė nieko nesiųskitm bet jokios reakcijos.
> Mama ten nervuojasi nežino ką daryt. Siūlau registruotu paštu siųsti 
> atsisakymą.
> Juokinga ir graudu kartu.Matosi kad firmėlė taip pinigauja apie 2 metus 
> bet niekas kažkaip ir nepatrumpina jų.
> Kaip teisingai atsisakyti tokių "nemokamų" papildų? Ačiū.