Tema: Re: Kompensacija už šildymą
Autorius: T:\)
Data: 2010-01-14 11:50:28
"Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:himo30$i70$1@trimpas.omnitel.net...
> labai sudėtinga schema suvokt - pakeliam kainas, o kad nešumintų, įvedam kompensaciją.
> rezultatas - pelnas gaunamas toks pat didelis, žmonės patenkinti, kainas ir įstatimus priiminėjantys atkatą gavo. 

Pagrysk, kad taip yra, arba kokia kaina tavo skaiciavimu turetu buti centralizuoto sildymo. Kiek as lyginu buvusio buto ir namo sildymo islaidas, tai skaiciai gaunasi panasus (ivertinus faktorius tokius kaip sistemos aptarnavimo, irengimo ir atnaujinimo islaidas, ivertinus skirtingus patalpu plotus ir skirtingus silumos nuostolius). Lygink 1 kW kaina. 


>>Tai gal tada komepnsuokime ir elektros islaidas, juk jas perkame irgi is monopolininko?  Jei jau vertini sildymo sistemas ir kiek jos kainuoja, tai vertink pilnai. Centralizuoto sildymo saskaitoje buna itraukta suma uz kura, uz kurenima, uz eksplotacija, uz irangos nusidevejima ir jos atnaujinima, t.y. tu sumoki tiek kiek yra saskaitoje ir daugiau del nieko nesirupini ir papildomu islaidu nera. Individualios sistemos atveju reikia lygiai taip pat suskaiciuoti ne tik kura, bet ir islaidas reikalingas sildymo sistemai priziureti, ekspolotuoti ir atnaujinti. 

> nu ir?
> tai už ką tau kompensuos, kad tu už nieką kam reikia nesumoki? :))
Kaip tai nesumoku? Nori pasakyti visa tai uz dyka atitenka?

T:)


>> 
>> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:himlsg$ecc$1@trimpas.omnitel.net...
>>> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hikur0$qdb$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> As sakau, kad visus remti reikia. Ir kaip tik priestarauju esamai tvarkai, kai daugiabutyje gyvenentys gauna kompensacijas, o kaime gyvenanti prosenelio troboje tokias pat pajamas gaunantis asmuo matai jau neberemtinas, nes jis gyvena alia nuosavame name. Nors velgi abiem atvejais zmones gyvena savo namuose, tik butu skaicius namuose skiriasi. Va kur neteisybe. 
>>> 
>>> 
>>> nu čia dabar...
>>> prie ko čia kompensacija už šildymą?
>>> čia kompensacija ne už tai, kad aplamai lietuvos klimato zonoje reikia šildytis, o dėl to, kad centrinio šildymo tinklam sumoki nerealaus dydžio pinigus už jų lobistinius susitarimus.
>>> o savo namą kai šildai, jiems nemoki, tai prie ko čia už tai turi būti kompensacija? ir taip turi išlaidų keletą kartų mažiau, nei kad būtų, jei būtų centrinis.
>>>