Tema: Re: Kompensacija už šildymą
Autorius: T:\)
Data: 2010-01-14 11:21:02
Cia siaip sapalioji ar kaip?
Pagrysk savo zodzius, kad daugiabutyje reikia remti, o individualiame nereikia. 
Pvz pensininkas daugiabutyje, pensija 900 lt, sildymo saskaita 300 (tarkime be karsto vandens ruosimo). Pensininkas kaime, pensija 600 lt malkos i menesi 200 lt? Ar remsime abu, ar tik viena, jei taip tai kuri? :)

Ir is viso pri ko cai tos monopolijos ir centralizuoti sildymai. Kainos juk uz sildyma yra kontroliuojamos valstybes. Tai gal tada komepnsuokime ir elektros islaidas, juk jas perkame irgi is monopolininko?  Jei jau vertini sildymo sistemas ir kiek jos kainuoja, tai vertink pilnai. Centralizuoto sildymo saskaitoje buna itraukta suma uz kura, uz kurenima, uz eksplotacija, uz irangos nusidevejima ir jos atnaujinima, t.y. tu sumoki tiek kiek yra saskaitoje ir daugiau del nieko nesirupini ir papildomu islaidu nera. Individualios sistemos atveju reikia lygiai taip pat suskaiciuoti ne tik kura, bet ir islaidas reikalingas sildymo sistemai priziureti, ekspolotuoti ir atnaujinti. 

T:)

"Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:himlsg$ecc$1@trimpas.omnitel.net...
> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hikur0$qdb$1@trimpas.omnitel.net...
>> As sakau, kad visus remti reikia. Ir kaip tik priestarauju esamai tvarkai, kai daugiabutyje gyvenentys gauna kompensacijas, o kaime gyvenanti prosenelio troboje tokias pat pajamas gaunantis asmuo matai jau neberemtinas, nes jis gyvena alia nuosavame name. Nors velgi abiem atvejais zmones gyvena savo namuose, tik butu skaicius namuose skiriasi. Va kur neteisybe. 
> 
> 
> nu čia dabar...
> prie ko čia kompensacija už šildymą?
> čia kompensacija ne už tai, kad aplamai lietuvos klimato zonoje reikia šildytis, o dėl to, kad centrinio šildymo tinklam sumoki nerealaus dydžio pinigus už jų lobistinius susitarimus.
> o savo namą kai šildai, jiems nemoki, tai prie ko čia už tai turi būti kompensacija? ir taip turi išlaidų keletą kartų mažiau, nei kad būtų, jei būtų centrinis.
>