Tema: Re: Giedrius apie gliutamata
Autorius: pablas
Data: 2009-04-01 13:30:09
PostInfarktas rašė:
> Kaip gerai, kad skaitai tarp eiluciu. Pastebejo, kuriais atvejais jis duoda 
> efekta ir kad neduoda efekto apetitui. IR VISKAS.

Tiesiog perskaiciau iki galo :

  " Tai tik vienas iš gausybės faktų, o kiekvienas norintis gali atlikti 
savo tyrimą internete ar bibliotekoje. Šiame straipsnyje aš nekėliau sau 
užduoties įrodyti, kad MSG yra labai gerai ar labai blogai. Dar iš 
vaikystės prisimenu, kaip druską vadino baltąja mirtimi. Laikai 
keičiasi, o su jais – ir požiūris į vienus ar kitus dalykus. Tiesiog 
labai keista, jog dirbtinai pučiamas glutamatų keliamas pavojus, nors 
kiti papildai, tarkim, kalio arba natrio salietra, nuo kurios rūkyta 
mėsa įgauna gražios raudonos spalvos, yra kur kas kenksmingesnės medžiagos.
Ar reikalingas papildomas MSG virtuvėje? Taip ir ne. Jeigu turite 
pakankamai laiko išvirti sultinį, ištroškinti mėsą, jeigu galite gauti 
šviežių, sezoninių daržovių – jokio papildomo skonio stipriklio jums 
berti nereikės. Bet retsykiais, kai skubate ar kai dėl finansų stokos iš 
ne paties  sodriausio skonio produktų mėginate sukurpti ką nors 
skanesnio, MSG gali labai pagelbėti."



> 
> "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message 
> news:gqvdmf$b9t$1@trimpas.omnitel.net...
>> bzik rašė:
>>> ar as nematau, ar kazkas bando kapstyt giliau nei reikia.
>>  Giedrius aiskiai pasisake "uz". To ir pakanka :)
>>
>>
>>
>>> Kur straipsnyje kalbama apie kenkima ar ne? bent as supratau, kad 
>>> Giedriaus zaidimai buvo skirti buitinemis salygomis issiaiskinti ar MSG 
>>> naudojimas maisto gamybai duoda efekta (skoniui, maisto suvartojimo 
>>> kiekiui) ar ne. Isvadas kiekvienas darosi savas.
>>> Man MSG buity neaktualus, naudojam daugiausiai savos gamybos maista is 
>>> sudedamuju, kur MSG retai pasitaiko. Dauguma prieskoniu primityvus ar 
>>> paciu prisirinkti. Pirkdamas etiketes analizuoju pavirsutiniskai, ir MSG 
>>> buvimas nebutinai atbaido, jei uzsimanau karta per 1-2 men. sukrimst 
>>> cipsu. Realiai turiu didesniu rizikos faktoriu sveikatai, kad panikuot 
>>> del kiekvieno E.
>>>
>>>
>>> "CinCas" <pssst_trinti_@xxx.lt> wrote in message 
>>> news:gqvch2$93k$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> su visa pagarba jam kaip virejui, bet tik man labai idomu ar labai 
>>>> pagristi yra giedriaus tyrimai virtuveje per pora dienu atlikti msg 
>>>> pabarschius i savo gaminama maista :)
>>>> mokslininkai suka metu metus galvas atlieka mokslinius darbus, o chia va 
>>>> prashau - niekas nieko nekenkia, nes ash nepajuta to poveikio.... ar 
>>>> taip pasakytu chia besilankantis zhmogus kuris b vitamina turi leistis 
>>>> msg uzhvalgius....?
>>>> taip pat tokie pasakymai, kad dirbtinis nuo naturalaus nieko nesiskiria 
>>>> taip pat kelia abejoniu.... zhmones maste taip pat, kad atskirtas 
>>>> betakarotenas padeda ir triaushke vitaminus su juo, o pasirodo 
>>>> rukantiems yra didele gresme toki nenaturalu valgyti.....
>>>> nu bet tai eikit pirkit valgykit. i sveikata, jau zhinot kur galima 
>>>> nusipirkti.... :)
>>>>
>>>> "Toxis@ze_yvil_place" <tox@work.ble> wrote in message 
>>>> news:gqvaav$56n$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> :)
>>>>> bandzhiau kolegei permest... pareishke, kad chia yra sufabrikuotas ir 
>>>>> apskrytai tai nuodas, nes "tyrimai" rodo.. paskui pradejo pasakot apie 
>>>>> tai, kaip miktobanginej shildytas maistas sukelia vezhi, nes ji skaite 
>>>>> straipsni...
>>>>> taigiva, zhmoniu niekuo nepagrysiti isitikinimai turi savo sharmo;)
>>>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
>>>>> news:gqv590$rcg$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> http://vz.lt/Default2.aspx?ArticleID=3da6b0f7-667c-49b7-a7c8-57164915917f&open=sec&RubricID=00000000-525f-44f8-aff5-1e0e7a73056f
>>>>>>
>>>>>>
>