Tema: Re: katukui maistelio
Autorius: Caponi
Data: 2009-12-02 00:20:08
Grubiai - taip (t.y. maisto paruosimo budas iki sausiako ar tiesiog mesos 
gabalo isvirimo yra pagrindinis skirtumas), nori smulkiau ir tiksliau - info 
pilna, as kazkada tam savo laiko paskyriau, nes buvo aktualu, jei tau 
reikia - greitai ir nesunkiai rasi, Google tikriausiai moki naudotis :-)

Caponi


"Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
news:hf3e1c$3ji$1@trimpas.omnitel.net...
> Tiesiog taip paprastai???
> :)))
>
> "Caponi" <caponi@centras.lt> wrote in message 
> news:hf2qaf$4v3$1@trimpas.omnitel.net...
>> problema yra sausas maistas / slapias (RAW) maistas, o ne jo sudetyje.
>>
>> Caponi
>>
>>
>> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message
>> news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net...
>> > Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada
>> > atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą?
>> > Aš dėstau logines sekas:
>> >
>> > 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai
>> > reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos 
>> > pakaitalų,
>> > o ne iš grūdų?
>> > 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš
>> > nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien
>> > sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai
>> > kuo jos gyvos?
>> > 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos
>> > pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios
>> > diskusijos rėmuose įtakos neturi.
>> > 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei 
>> > skiriasi -
>> > kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? 
>> > Anything
>> > else?
>> > 5. Jei labai stipriai nesiskiria, sustatom viską kintamaisiais: A -
>> > mėsa/pakaitalai, B - grūdai.
>> > Tuomet Raw maisto sudėtis bus tik A, o sausiakų - A+B. Ok?
>> >
>> > Iš tavo straipsnio man susidarė įspūdis, jog šerti mišriai 
>> > (raw+sausiakas)
>> > yra blogai, teisingai? T.y., šerti A ir dar kartais duoti A+B yra 
>> > blogai
>> > tuo, kad A+B sudėtyje yra B elemento, kuris stabdo virškinimą, keičia
>> > rūgtšingumą žarnyne, pūdo mėsą (A), etc?
>> >
>> > Tu sutinki, kad šerti vien raw yra labai gerai, ir geriau nei mišriai?
>> > T.y., šerti vien A.
>> > Bet taip pat tu sutinki, kad netgi pasirinkimas šerti VIEN sausiaku yra
>> > visgi geriau, nei šerti mišriai, teisingai?
>> >
>> > T.y., tu siūlai geriau šerti A+B negu A+A+B, vie dėl to, kad priešingu
>> > atveju B komponentas blogina A komponento įsisavinimą???? Juk jis 
>> > sausiake
>> > yra ar taip ar taip, koks gi skirtumas, jei duosi A+B sausiako ir dar
>> > papildomai A žalios mėsos?
>> >
>> > Jūsų eilė.
>> > Jonas.
>> >
>> > "Laura" <laura.veckunaite@gmail.com> wrote in message
>> > news:hf0r39$9s4$1@trimpas.omnitel.net...
>> >>
>> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message
>> >> news:hf0asb$g0k$1@trimpas.omnitel.net...
>> >> > Aga, o sausiakuosna grūdų jokių nededa???
>> >>
>> >> Tai kad ten vargiai mėsos deda, pagrinde grūdai. O ką?
>> >>
>> >>
>> >> > Kodėl tame straipsnyje man lengva įskaityti mintį "jei neplanuojate
>> >> > ištisai šerti tik gryna mėsa, geriau tada ir nepradėkite, o šerkite
>> >> > vien sausiakais"?
>> >>
>> >> Nu gal kad yra tokia mintis :) T.p. yra mintis - jei neplanuoji šerti
>> >> vien sausiaku, tai ir neduok jo katei.
>> >>
>> >>
>> >> > Kokia gi ten tada pagrindinė mintis? Ką reiškia "nemaišyti" maisto? 
>> >> > Jei
>> >> > sausuose irgi vien tik mėsa ir pakaitalai - tai lygiai taip pat 
>> >> > greitai
>> >> > suvirškinamas masitas, ar teisingai suprantu?
>> >>
>> >> Nesupratau, iš kur ištraukei, kad sausuose maistuose yra VIEN tik mėsa 
>> >> ir
>> >> jos pakaitalai? Nu aš tikrai taip nerašiau.
>> >>
>> >>
>> >> galima tvirtinti, kad sočiai sausiakų užkirtusi katė gauna mažiau 
>> >> mėsos
>> >> ekvivalento, nei taip pat sočiai vien mėsos užkirtusi katė?
>> >> >
>> >>
>> >> Nu tai taip.
>> >>
>> >>
>> >>
>>
>>