"Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net... > Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą? Prašau man neprimesti svetimų minčių :) Aš niekur nesakiau apie grūdų+mėsos nesuderinamumą. Grūdai katei, kaip mėsėdei, apskritai netinkamas maistas, kurį ji ėda ir virškina tik iš bėdos. O jei jau užkrauni katei tokią bėdą - nu tai nepužkrauk jai papildomų bėdų, kaip kad skrandžio tampymas pakaitom sausu/šlapiu maistu, maišymas žalio ir termiškai apdoroto maisto ir pan. > Aš dėstau logines sekas: > > 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos pakaitalų, o ne iš grūdų? Ne, to tai nereiškia. Iš grūdų taip pat pasisavina - bet katės tam nepritaikytos. > 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai kuo jos gyvos? > 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios diskusijos rėmuose įtakos neturi. > 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei skiriasi - kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? Anything else? Mėsa sausiake yra visų pirma termiškai apdorota (todėl skiriasi nuo žalios mėsos taip, kaip ir virta mėsa nuo žalios); kitas dalykas, ji dar yra ir džiovinta (todėl sausiakas skrandyje išbrinksta)