Tema: Re: katukui maistelio
Autorius: Caponi
Data: 2009-12-01 12:14:39
problema yra sausas maistas / slapias (RAW) maistas, o ne jo sudetyje.

Caponi


"Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net...
> Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada 
> atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą?
> Aš dėstau logines sekas:
>
> 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai 
> reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos pakaitalų, 
> o ne iš grūdų?
> 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš 
> nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien 
> sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai 
> kuo jos gyvos?
> 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos 
> pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios 
> diskusijos rėmuose įtakos neturi.
> 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei skiriasi - 
> kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? Anything 
> else?
> 5. Jei labai stipriai nesiskiria, sustatom viską kintamaisiais: A - 
> mėsa/pakaitalai, B - grūdai.
> Tuomet Raw maisto sudėtis bus tik A, o sausiakų - A+B. Ok?
>
> Iš tavo straipsnio man susidarė įspūdis, jog šerti mišriai (raw+sausiakas) 
> yra blogai, teisingai? T.y., šerti A ir dar kartais duoti A+B yra blogai 
> tuo, kad A+B sudėtyje yra B elemento, kuris stabdo virškinimą, keičia 
> rūgtšingumą žarnyne, pūdo mėsą (A), etc?
>
> Tu sutinki, kad šerti vien raw yra labai gerai, ir geriau nei mišriai? 
> T.y., šerti vien A.
> Bet taip pat tu sutinki, kad netgi pasirinkimas šerti VIEN sausiaku yra 
> visgi geriau, nei šerti mišriai, teisingai?
>
> T.y., tu siūlai geriau šerti A+B negu A+A+B, vie dėl to, kad priešingu 
> atveju B komponentas blogina A komponento įsisavinimą???? Juk jis sausiake 
> yra ar taip ar taip, koks gi skirtumas, jei duosi A+B sausiako ir dar 
> papildomai A žalios mėsos?
>
> Jūsų eilė.
> Jonas.
>
> "Laura" <laura.veckunaite@gmail.com> wrote in message 
> news:hf0r39$9s4$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
>> news:hf0asb$g0k$1@trimpas.omnitel.net...
>> > Aga, o sausiakuosna grūdų jokių nededa???
>>
>> Tai kad ten vargiai mėsos deda, pagrinde grūdai. O ką?
>>
>>
>> > Kodėl tame straipsnyje man lengva įskaityti mintį "jei neplanuojate 
>> > ištisai šerti tik gryna mėsa, geriau tada ir nepradėkite, o šerkite 
>> > vien sausiakais"?
>>
>> Nu gal kad yra tokia mintis :) T.p. yra mintis - jei neplanuoji šerti 
>> vien sausiaku, tai ir neduok jo katei.
>>
>>
>> > Kokia gi ten tada pagrindinė mintis? Ką reiškia "nemaišyti" maisto? Jei 
>> > sausuose irgi vien tik mėsa ir pakaitalai - tai lygiai taip pat greitai 
>> > suvirškinamas masitas, ar teisingai suprantu?
>>
>> Nesupratau, iš kur ištraukei, kad sausuose maistuose yra VIEN tik mėsa ir 
>> jos pakaitalai? Nu aš tikrai taip nerašiau.
>>
>>
>> galima tvirtinti, kad sočiai sausiakų užkirtusi katė gauna mažiau mėsos 
>> ekvivalento, nei taip pat sočiai vien mėsos užkirtusi katė?
>> >
>>
>> Nu tai taip.
>>
>>
>>