Tema: Re: katukui maistelio
Autorius: Laura
Data: 2009-12-01 19:55:28
Mąstykite, mąstykite.
Aš nesu prieš maitinimą jovalu :) Manau kad tai gali būti geriau nei maitinti sausiaku. Bet žinant virškinimo principus lengviau pasirinkti, kokius produktus (ir kokiam pavidale) duoti, o kokių - ne.


"Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:hf3ec6$3u7$1@trimpas.omnitel.net...
> Ok, tarkim viskas gerai. Ir jums gerai, ir mums gerai. :)
> Atvirai pasakius, straipsnis bent jau privertė susimąstyti. 
> O kad nepatikėjau juo - čia jau smulkmenos, šalutiniai nutikimai, tskant. :)
> 
> 
> "Laura" <laura.veckunaite@gmail.com> wrote in message news:hf33il$jes$1@trimpas.omnitel.net...
>> 
>> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net...
>> > Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą?
>> 
>> Prašau man neprimesti svetimų minčių :) Aš niekur nesakiau apie grūdų+mėsos nesuderinamumą. 
>> Grūdai katei, kaip mėsėdei, apskritai netinkamas maistas, kurį ji ėda ir virškina tik iš bėdos. O jei jau užkrauni katei tokią bėdą - nu tai nepužkrauk jai papildomų bėdų, kaip kad skrandžio tampymas pakaitom sausu/šlapiu maistu, maišymas žalio ir termiškai apdoroto maisto ir pan.
>> 
>> 
>> > Aš dėstau logines sekas:
>> > 
>> > 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos pakaitalų, o ne iš grūdų?
>> 
>> Ne, to tai nereiškia. Iš grūdų taip pat pasisavina - bet katės tam nepritaikytos.
>> 
>> 
>> > 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai kuo jos gyvos?
>> > 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios diskusijos rėmuose įtakos neturi.
>> > 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei skiriasi - kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? Anything else?
>> 
>> Mėsa sausiake yra visų pirma termiškai apdorota (todėl skiriasi nuo žalios mėsos taip, kaip ir virta mėsa nuo žalios); kitas dalykas, ji dar yra ir džiovinta (todėl sausiakas skrandyje išbrinksta)