Tema: Re: Noriu dirbt
Autorius: Tomas
Data: 2010-09-07 11:40:58
"Blynas" <blynasTRINTI@gmail.com> wrote in message news:i63l7f$3gl$1@trimpas.omnitel.net...

>Juk grubiai žiūrint trečdalis Lietuvos išlaiko kitus du trečdalius.

Mazhiau nei trečdalis ishlaiko, mazhiau. Valstybes darbuotoju neskaiciuok, jie ne ishlaiko, o patys yra ishlaikytiniai, visus juos ishlaiko privatus sektorius. Sukuria jiems ir darbo vietas, ir algytes sunesha, ir net tuos mokescius nuo tu algyciu, kuriuos jie neva moka. Ne jie moka, o privatus verslas uzh juos sumoka.

>O tu nesusimąstei, kodėl tos pensijos tokios ir kodėl nukėlinėja tą pensijinį amžių? 

Susimasciau, kaipgi. Ypac susimasciau apie sumazhintu pensiju kompensacija ateityje, "sumokesim paskui"...:) Pensininkui..:))))))) Nemanai, kad nebebus kam moketi, daug shansu, kad to pensininko nebebus...? Tao kam ta pasaka...? Ir dar ish auksciausiu valstybes pareigunu lupu...? Tai elementari vagyste. V zakone. KAM'ui atsiras, visokiems valdovu rumams irgi, visokioms apskriciu  administracijoms irgi reikia, o va pensininkams – "paskui". 

>Atsakysiu - todėl, kad surenkamų mokesčių nepakanka visiems išmaitint.  Ir kuo mažiau mokančių mokesčius, tuo reikia arba didinti juos mokesčius mokantiems, arba mažinti išmokas. 

Mokesciu daugiau surinkt galima ne atiminejant, o motyvuojant. Bet fizikas to niekad nesupras. Jam visad tik 2+2=4. Blynai, tu kartais ne fizikas...?

>Todėl ir sakau, kad mokesčius reikia mokėti - nuo to bus geriau visiems. 

Matai. Yra toks posakis, kad dievas padeda visiems, bet labiausiai padeda tiems, kurie patys sau padeda. Ka nors darau ne tam, kad butu geriau visiems, o tam, kad butu geriau visu pirma man. Visu pirma. O tik po to kitiems. Ir tai yra naturalu. Ir nereik bandyt ishkraipyt tikroves visokiais socialistiniais komjaunuolishkais shukiais. Mociute per gatve pervest be abejo galiu ir mielai tai padarysiu, bet puse gyvenimo tam paskirti – atleiskit, tai ne mano pashaukimas.
Nuo to bus geriau visiems.– demagogija.