Tema: Re: Absurdiskom PSD imokom uz NIEKA - NE
Autorius: T:\)
Data: 2010-04-02 15:52:59
na gerai:
pagl PSD 6 str. (galiojusi 2009 metais) 3 d. Apdraustaisiais privalomuoju sveikatos draudimu (toliau – apdraustieji) laikomi: 1) asmenys, už kuriuos šio Įstatymo nustatyta tvarka mokamos privalomojo sveikatos draudimo įmokos, nustatytos šio Įstatymo 17 straipsnio 1 ir 3 dalyse, ir asmenys, kurie šio Įstatymo nustatyta tvarka moka privalomojo sveikatos draudimo įmokas, nustatytas šio Įstatymo 17 straipsnio 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ir 9 dalyse;

Pagal PSD 8 str. - privalomo sveikatos draudimo galiojimas:
1. Asmenų, nurodytų šio Įstatymo 17 straipsnio 1 ir 2 dalyse, privalomasis sveikatos draudimas įsigalioja nuo tos dienos, kurią už juos buvo pradėtos mokėti arba jie patys pradėjo mokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokas. 
4. Asmenys, nurodyti šio Įstatymo 6 straipsnio 4 dalyje ir 17 straipsnio 1–9 dalyse, šio Įstatymo 9–12 straipsniuose nurodytas paslaugas, kompensuojamus vaistus ir medicinos pagalbos priemones, už kuriuos mokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto, gauna dar vieną mėnesį po to, kai už juos nustota mokėti arba kai jie patys nustoja mokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokas. Ši garantija neatleidžia nuo prievolės mokėti šio Įstatymo 17 straipsnyje nustatyto dydžio įmokas.

Taigi, darau isvada kad 8 str nustato psd draudimo pradzia ir pabaiga. Kai tu dirbi pagal darbo sutarti draudimo pradzia pagal 8str 1d. yra pirma darbo diena, nes uz ja PRIVALEJO buti sumoketa PSD imoka. Draudimo pabaiga pagal 4d. yra vienas menuo, nuo kada nutraukiamos PSD imoku mokejimas. Isejus nemokamu atostogu PSD mokejimas NUTRUKSTA. Kaip tu gali buti draustas PSD antra menesi budamas nemokamose atostogose. Beje, atkreipkite demesi, kad pagal 4 d. tau vistieklieka preivole moketi PSD pagal 17 str. o jis yra ilgas :) Ir jame yra pamineti tie patys 72 lt/men jei nesi niekur kitur. 

T:)


"Laimis" <wiela@centras.lt> wrote in message news:hp4o3m$lu3$1@trimpas.omnitel.net...
> Sail rašė:
>> Laimi, T:) dirba sioj srity ir zino, kad einant neapmokamu atostogu,
>> siunciama forma SD-12 apie nedraudimini laikotarpi.
>> Kaip manai, naxrena sodrai ta spravke, jei zmogus apdraustas lieka?
> 
> Tegu jis ir paaiškina; darbo stažas (ir kitos socialinio draudimo rūšys, 
> pagal VSDĮ) su galiojančiu PSD nebūtinai siejasi, kol *įstatyme* nėra 
> iškalta, kad negalioja joks (ir būtent toks -- PSD) draudimas, t.y. 
> palikta mokesčio administratoriaus ar draudiko interpretacijoms/traktavimui.
>