Tema: Re: Rauginti kopustai
Autorius: A&G
Data: 2009-02-03 16:08:37
mes uzsiraugiame tiek kad gatavu iseina mazdaug 3 trilitriakai, tai cia koks 
kiekis skaitosi? galima aisku ir be spanguoliu, bet su jomis man bent jau 
skaniau
"Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
news:gm9csp$r4l$1@trimpas.omnitel.net...
> Nieko panašaus, galima raugti ir visai be spanguolių, jos tik kaip 
> prieskonis. Raugina bakterijos.
> Kad teisingai rūgtų, iš tikrųjų reikalingas pakankamai didelis kiekis.
>
> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
> news:gm8st6$s8s$1@trimpas.omnitel.net...
>> uzsiraugia puikiausiai ir 1 kibiras ir puse kibiro, cia svarbiausia
>> spanguoles kurios ir suteikia to reikiamo rugstumo
>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message
>> news:gm7pe7$9j$1@trimpas.omnitel.net...
>>>O koks gaunasi maždaug vieno užraugimo kiekis? Nes man čia vieną kartą
>>>viena ponia aiškino, kad tipo vieno kopūsto neparaugsi, blogai rūgsta.
>>>Todėl kopūstus raugti galima tik ne mažiau kaip po porą kibirų - taip
>>>maždaug. Bet tai ji man taip pat aiškino, kad raugimui absoliučiai ir
>>>nediskutuojamai būtinas medinis kubilaitis, nors man tas faktas pasirodė
>>>kiek įtartinas :)
>>>
>>> A&G schrieb:
>>>> emaliuotame, turim ir bliuda kuriame maigome kopustus ir katila
>>>> uzraugimui
>>>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message
>>>> news:gm78pd$9sq$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> O kokiam inde tas procesas vyksta? Emaliuotam?
>>>>>
>>>>> A&G schrieb:
>>>>>> tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos
>>>>>> uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i
>>>>>> bliuda su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli,
>>>>>> permaisai, rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu,
>>>>>> didesne lekste is virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis
>>>>>> pabaksnoji su kocelu ir vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu,
>>>>>> aisku ragauji, kai rugsties pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po
>>>>>> savaites, perdedi i trilitriakus, uzsuki dangteliais ir i salta 
>>>>>> vieta,
>>>>>> balkona ar rusi ar saldytuva.
>>>>>> aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima
>>>>>> isgyvent :)
>>>>>>
>>>>>> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message
>>>>>> news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> nu tai receptuką kaip ten ką :)
>>>>>>> o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio?
>>>>>>>
>>>>>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message
>>>>>>> news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai
>>>>>>>> parduotuvej
>>>>>>>> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga
>>>>>>>> ir dar
>>>>>>>> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, 
>>>>>>>> o
>>>>>>>> dar
>>>>>>>> aiskina krize krize, mazos pensijos
>>>>>>>> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais
>>>>>>>> pavasari, nes
>>>>>>>> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai
>>>>>>>> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message
>>>>>>>> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir
>>>>>>>>> sriuboms
>>>>>>>>> ir
>>>>>>>>> troskinimui.
>>>>>>>>> Ju tik retai buna.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>>>>>>>>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>>>> pilnai tiketina, nes:
>>>>>>>>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo
>>>>>>>>>> rugstumo
>>>>>>>>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai
>>>>>>>>>> perruge,
>>>>>>>>> tai
>>>>>>>>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike)
>>>>>>>>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose
>>>>>>>>>> temperaturose
>>>>>>>>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir
>>>>>>>>>> bakterinis
>>>>>>>>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto,
>>>>>>>>>> kuo
>>>>>>>>>> tarnauja E260 - acto rugstis
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes 
>>>>>>>>>> dazniausiai
>>>>>>>>>> jie
>>>>>>>>> buna
>>>>>>>>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija.
>>>>>>>>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens
>>>>>>>>>> raugimo
>>>>>>>>> jau
>>>>>>>>>> beveik nieko nelike.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message
>>>>>>>>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>>>>> Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is
>>>>>>>>> statiniu
>>>>>>>>>>> yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar 
>>>>>>>>>>> kazkas
>>>>>>>>>>> panasaus?
>>>>>>>>>>> Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net
>>>>>>>>>>> nebuvo
>>>>>>>>>>> minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau
>>>>>>>>>>> turguje.Sakau :
>>>>>>>>>>> reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o
>>>>>>>>>>> kiti
>>>>>>>>>>> tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai
>>>>>>>>>>> rauko
>>>>>>>>> nosi
>>>>>>>>>>> ir nevalgo.
>>>>>>>>>>> Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek
>>>>>>>>>>> isivaizduoju
>>>>>>>>> koki
>>>>>>>>>>> rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu
>>>>>>>>>>> tokie
>>>>>>>>>>> rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors
>>>>>>>>>>> motereles,jais
>>>>>>>>>>> prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10
>>>>>>>>>>> dienu.
>>>>>>>>>>>
>>>>
>>
>>