Tema: Re: Rauginti kopustai
Autorius: A&G
Data: 2009-02-02 19:22:23
emaliuotame, turim ir bliuda kuriame maigome kopustus ir katila uzraugimui
"Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message 
news:gm78pd$9sq$1@trimpas.omnitel.net...
>O kokiam inde tas procesas vyksta? Emaliuotam?
>
> A&G schrieb:
>> tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos 
>> uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i 
>> bliuda su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli, 
>> permaisai, rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu, didesne 
>> lekste is virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis pabaksnoji 
>> su kocelu ir vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu, aisku ragauji, 
>> kai rugsties pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po savaites, perdedi i 
>> trilitriakus, uzsuki dangteliais ir i salta vieta, balkona ar rusi ar 
>> saldytuva.
>> aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima 
>> isgyvent :)
>>
>> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message 
>> news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net...
>>> nu tai receptuką kaip ten ką :)
>>> o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio?
>>>
>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
>>> news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai parduotuvej
>>>> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga ir 
>>>> dar
>>>> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, o 
>>>> dar
>>>> aiskina krize krize, mazos pensijos
>>>> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais pavasari, 
>>>> nes
>>>> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai
>>>> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message
>>>> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir 
>>>>> sriuboms
>>>>> ir
>>>>> troskinimui.
>>>>> Ju tik retai buna.
>>>>>
>>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>>>>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> pilnai tiketina, nes:
>>>>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo rugstumo
>>>>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai 
>>>>>> perruge,
>>>>> tai
>>>>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike)
>>>>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose 
>>>>>> temperaturose
>>>>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir bakterinis
>>>>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, kuo
>>>>>> tarnauja E260 - acto rugstis
>>>>>>
>>>>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai 
>>>>>> jie
>>>>> buna
>>>>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija.
>>>>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens 
>>>>>> raugimo
>>>>> jau
>>>>>> beveik nieko nelike.
>>>>>>
>>>>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message
>>>>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is
>>>>> statiniu
>>>>>>> yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas
>>>>>>> panasaus?
>>>>>>> Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net 
>>>>>>> nebuvo
>>>>>>> minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau turguje.Sakau 
>>>>>>> :
>>>>>>> reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o 
>>>>>>> kiti
>>>>>>> tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai 
>>>>>>> rauko
>>>>> nosi
>>>>>>> ir nevalgo.
>>>>>>> Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek isivaizduoju
>>>>> koki
>>>>>>> rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu 
>>>>>>> tokie
>>>>>>> rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors 
>>>>>>> motereles,jais
>>>>>>> prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 
>>>>>>> dienu.
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>