Tema: Re: Rauginti kopustai
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-02-03 14:21:45
Nieko panašaus, galima raugti ir visai be spanguolių, jos tik kaip prieskonis. Raugina bakterijos.
Kad teisingai rūgtų, iš tikrųjų reikalingas pakankamai didelis kiekis.

"A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message news:gm8st6$s8s$1@trimpas.omnitel.net...
> uzsiraugia puikiausiai ir 1 kibiras ir puse kibiro, cia svarbiausia 
> spanguoles kurios ir suteikia to reikiamo rugstumo
> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message 
> news:gm7pe7$9j$1@trimpas.omnitel.net...
>>O koks gaunasi maždaug vieno užraugimo kiekis? Nes man čia vieną kartą 
>>viena ponia aiškino, kad tipo vieno kopūsto neparaugsi, blogai rūgsta. 
>>Todėl kopūstus raugti galima tik ne mažiau kaip po porą kibirų - taip 
>>maždaug. Bet tai ji man taip pat aiškino, kad raugimui absoliučiai ir 
>>nediskutuojamai būtinas medinis kubilaitis, nors man tas faktas pasirodė 
>>kiek įtartinas :)
>>
>> A&G schrieb:
>>> emaliuotame, turim ir bliuda kuriame maigome kopustus ir katila 
>>> uzraugimui
>>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message 
>>> news:gm78pd$9sq$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> O kokiam inde tas procesas vyksta? Emaliuotam?
>>>>
>>>> A&G schrieb:
>>>>> tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos 
>>>>> uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i 
>>>>> bliuda su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli, 
>>>>> permaisai, rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu, 
>>>>> didesne lekste is virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis 
>>>>> pabaksnoji su kocelu ir vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu, 
>>>>> aisku ragauji, kai rugsties pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po 
>>>>> savaites, perdedi i trilitriakus, uzsuki dangteliais ir i salta vieta, 
>>>>> balkona ar rusi ar saldytuva.
>>>>> aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima 
>>>>> isgyvent :)
>>>>>
>>>>> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message 
>>>>> news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> nu tai receptuką kaip ten ką :)
>>>>>> o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio?
>>>>>>
>>>>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
>>>>>> news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai 
>>>>>>> parduotuvej
>>>>>>> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga 
>>>>>>> ir dar
>>>>>>> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, o 
>>>>>>> dar
>>>>>>> aiskina krize krize, mazos pensijos
>>>>>>> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais 
>>>>>>> pavasari, nes
>>>>>>> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai
>>>>>>> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message
>>>>>>> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir 
>>>>>>>> sriuboms
>>>>>>>> ir
>>>>>>>> troskinimui.
>>>>>>>> Ju tik retai buna.
>>>>>>>>
>>>>>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>>>>>>>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>>> pilnai tiketina, nes:
>>>>>>>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo 
>>>>>>>>> rugstumo
>>>>>>>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai 
>>>>>>>>> perruge,
>>>>>>>> tai
>>>>>>>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike)
>>>>>>>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose 
>>>>>>>>> temperaturose
>>>>>>>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir 
>>>>>>>>> bakterinis
>>>>>>>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, 
>>>>>>>>> kuo
>>>>>>>>> tarnauja E260 - acto rugstis
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai 
>>>>>>>>> jie
>>>>>>>> buna
>>>>>>>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija.
>>>>>>>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens 
>>>>>>>>> raugimo
>>>>>>>> jau
>>>>>>>>> beveik nieko nelike.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message
>>>>>>>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>>>> Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is
>>>>>>>> statiniu
>>>>>>>>>> yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas
>>>>>>>>>> panasaus?
>>>>>>>>>> Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net 
>>>>>>>>>> nebuvo
>>>>>>>>>> minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau 
>>>>>>>>>> turguje.Sakau :
>>>>>>>>>> reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o 
>>>>>>>>>> kiti
>>>>>>>>>> tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai 
>>>>>>>>>> rauko
>>>>>>>> nosi
>>>>>>>>>> ir nevalgo.
>>>>>>>>>> Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek 
>>>>>>>>>> isivaizduoju
>>>>>>>> koki
>>>>>>>>>> rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu 
>>>>>>>>>> tokie
>>>>>>>>>> rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors 
>>>>>>>>>> motereles,jais
>>>>>>>>>> prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 
>>>>>>>>>> dienu.
>>>>>>>>>>
>>> 
> 
>