Tema: Re: verslo pradzia atidedama
Autorius: RaR
Data: 2009-10-26 15:37:03
Del valstybes, tai pasitaisiau, istoriskai ji buvo kuriama taip - kazkokia gauja, valdoma kazkokio lyderio, pajunge kitus savo valdziai ir palaipsniui plete ta teritorija ir pavaldiniu skaiciu. Visokios demokratijos ir svarstymai kokia ji turetu buti atsirado jau veliau.
Del dekapacitacijos paslaugos, tai ji turetu buti teikiama ir nesusimokejusiam. Teisetvarkos savanoriskus mokescius galima isivaizduoti taip - policija ir teismai bet kuriuo atveju gaudo ir baudzia piktadari, tik nesusimokejusiam (neapsidraudusiam) nukentejusiam padaryta zala neisieskoma, pavogti daiktai negrazinami, o pereina ta teisetvarka vykdanciai institucijai. Uz visokias teisines paslaugas nesusimokejes zmogus taip pat turetu sumoketi.
O tu, kurie nori apsisaugoti nuo vagiu ar banditu visada yra daugiau nei tu, kurie nori nevarzomai vogti ir plesti, todel mokama uz pirmaja paslauga, o bausmes yra tos paslaugos dalis. Sunku isivaizduoti visuomene, kurioje dauguma noretu vogti ir plesti, bet jei tokia egzistuotu, tai gyventojai galetu moketi mokescius, kad niekas jiems netrukdytu to daryti. Bet tai imanoma, turbut, tik visuomenese, kurriose be to sprendzianciojo sluoksnio yra is kazkoks beteisis zmoniu sluoksnis.