Tema: Re: Meanwhile in UK
Autorius: lasaZ
Data: 2010-05-26 13:11:22
o bet tačiau germanai visada buvo griežtos fiskalinės politikos šalininkai - netgi infliaciją į Mastrichto kriterijus įtraukė per jų iniciatyvą. 
Kai kas sakė, kad tokia politika ir buvo jų ilgalaikio sąstingio priežastis. Iš kitos pusės, kai pas juos nebuvo politinės valios ir įpročių formuoti burbulo, tai jie niekur toli neužlipo, bei niekur ir nenusileido pagreitintais tempais. Kažkiek pakilo ant auto exporto (kas dabar beviltiškai užlūžo) ir ant įvairių įrengimų gamybos (čia fliukų inžinieriai kaip žinia turi galios). 

Pas mus beje nuo 2008 įsigaliojo fiskalinės drausmės įstatymas, bet jis taip suformuluotas, kad niekam neįdomus - galima laikytis, bet galima ir ne :)

lasaZ
"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:htiknr$77c$1@trimpas.omnitel.net...
> P.s.
> 
> Akivaizdu, kad ekonomika stipri ne tose šalyse, kurių CB visus gyventojus greitai paverčia milijonieriais ar milijardieriais, o tokiose, kur:
> 
> "Įstatymas apie šalies skolos dydį įtrauktas į konstituciją ir įsigalios nuo 2011 m.
> Pernai metais Vokietija priėmė įstatymą, kuriame numatyta, kad federalinio biudžeto deficitas 2016 m. bus sumažintas iki 0,35 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ir neturi viršyti šio rodiklio. Tiesa, numatytos išimtys – rodiklis gali būti viršytas įvykus visuotinei krizei. Atskiros Vokietijos žemės nuo 2020 m. nebegalės turėti jokio biudžeto deficito."
> 
> Pas mus reikia analogiško įstatymo, o savivaldybėms uždrausti deficinius biudžetus jau seniai reikėjo, taip yra ne vienoje pasaulio šalyje.
> 
> 
> 
> "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:htij6f$4l9$1@trimpas.omnitel.net...
>> Jei visi gyventų pagal pajamas, papildomai spausdinti iš viso nereikėtų ir situacija būtų daug sąžiningesnė bei prognozuojamesnė. Spausdinama tada, kai valstybė nori gauti daugiau pajamų nei jų sugeba surinkti - visi solidariai sumoka infliacijos mokestį nuo sąskaitų savo šalies valiuta, atlyginimų ir kitų išmokų. Bet per daug infliuojant savo valiutą kitų atžvilgiu gali daugiau netekti nei gauti - kai rinkos praras pasitikėjimą valiuta, ja užvers CB-ą, tada jokie prisispausdinimai nekompensuos jos nuvertėjimo (vėliausias pavyzdys - Zimbabvė).
>> 
>> 
>> 
>> "lasaZ" <dainius.u%protect@gmail.com> wrote in message news:htibsi$pd0$1@trimpas.omnitel.net...
>>> tas be abejonės, tiesiog atkreipiu dėmesį, kad amžinai spausdinti svarus sovereign debt dengimui nesigauna. Ateina laikas kai reikia taupyt. O mes net ir spausdinti ne itin galėjom.
>>> 
>>> lasaZ
>>> 
>>> "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:hth5n5$2j9$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Taip, bet procentiškai tie kapymai vis tik nesulyginami - 6 mlrd svarų nuo ~670 mlrd svarų sudaro mažiau nei 1 proc. GB biudžeto, o Lietuvoje kalbama apie kelis mlrd lt nuo mažiau kaip 30 mlrd. lt biudžeto
>>>> 
>>>> 
>>>> "lasaZ" <dainius.u%protect@gmail.com> wrote in message news:htgrf8$mbp$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Kai mūsuose socdemai rėkia, kad normalios šalys jokių išlaidų nepjauna, kai kurios šalys pjauna išlaidas didesne suma, nei  visas mūsų biudžetas:
>>>>> 
>>>>> http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8699522.stm
>>>>> 
>>>>>