Tema: Skaitytojų paraštės. Devyniasdešimt ketvirtoji savaitė
Autorius: ivs > ups!
Data: 2012-02-12 08:16:17

nezinau, kokia californios grandmos paslaptis, bet avizinukai minksti ir
nepanasus i triufelius, greiciau i mazus bulvinius blynus. kietu aviziniu
sausainiu nemegstu. lietuviska virtuve ne tik kad riebi ir soti, bet ir
sunki, nors labai skani, bet tokiu patiekalu gali suvalgyti vos viena kita
sauksta ir paskui turi eiti pamiegoti pora trejeta valandu. labai tinkama
sunku fizini darba saltame gryname ore dirbantiems. as labiau linkus i
lengvus patiekalus - varske, medus ten riesutai, jautiena. labai megstu
kinietiskus koldunus su jurzolemis kazkokiom ten, bet ju koldunai traskus,
tesla plonyte, kone permatoma ir kokios nors svieziai spaustos moliugo
sultys - nuo tokiu valgiu neapsunksti ir akys nelimpa miegu. nors mano
megstamiausias uzsiemimas ir yra grozio miegas, bet nedaznai galiu sau
leisti, ypac darbo metu, tai turiu zet, ka valgau, nes soti is kart
uzmiegu. zirniai su spirguciais - dangiskas patiekalas, bet tai kiek paskui
reikia malku sukapot, kad sunaudot ta milziniska sotuma? o as fizinio darbo
vengiu labiau nei biesas baznycios, tiesiog nesu sutverta. kas kita grynas
oras, smelis, vanduo ir dekis.

-- 
Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=19236