Tema: Skaitytojų paraštės. Devyniasdešimt ketvirtoji savaitė
Autorius: ups! - ivs
Data: 2012-02-12 06:55:00

kažkada mėgdavau kepti tokius avižinius sausainiukus. Išvaizda būdavo
panaši į triufelių, kietoki, bet labai skanūs. 
Lietuviškos virtuvės paslaptis - spirgučių su svogūnais ir grietine
padažas. Be jo ir cepelinai niekam nebūtų skanūs. Bet užpilk šį,  ar
paimprovizuotą (grybai, sūris ir kt.,  padažą ant koldūnų, ant
makaronų, ant žirnių, ant miežinės košės, ant paprasčiausiai virtų
bulvių ir t.t. ir viskas bus kone taikp pat skanu kaip cepelinai. O šiuo
metų laiku prieš gavėnią, kai jau ir taip nesinori mėsiškų
patiekalų, šviežios šoninukės padažas ant lešių, ant skaldytų
žirnių su morkytėmis ir prieskoniais  ir sveika ir labai sotu. Be to,
mes karta iš kartos naudojam kulinarines klišes ir todėl nė nežinom,
kaip paprasta ir skanu prie paukštienos vietoj bulvių garnyrui naudoti
sutarkuotą ir ant aliejaus pakepintą petražolės šaknį... arba mažai
kas žino, kad keptas ant aliejaus kopūstas irgi labai skanus garnyras. 

-- 
Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=19236