Tema: Re: modulinis namas
Autorius: shadow
Data: 2012-09-25 09:20:09
"Signalizacija" > wrote
 >O modulinis tai tas pats karkasas, tik surinktas ne statybu aikstelej, o 
 kazkur gamykloj :)

    -modulinis- beveik su visa apdaila ir komunikacijomis surenkami gamykloje. Ant pamato tik sustatomi moduliai ir uzdengiamas stogas. Belieka tik sutvarkyti komunikacijas ir uztaisyti jungimu vietas.Deja,nelieka vietos bet kokioms variacijoms,ribotos interjero galimybes,jungtys atrodo keistokai,na ir dazni transportavimo padariniai uztaisomi tik laikinai/kosmetiskai. Privalumas-nuo atgabenimo iki raktu iteikimo praeina apie 2 sav.
Karkasiniai buna keliu tipu. Vieni atgabenami blokais,ty gamykloje padaromos tik 'gabalais' padalintos lauko sienos,bei nesancios vidaus pertvaros. Kartais skydais 'suraikytas' perdendengimas,bei pirmine stogo danga. Pliusai-visos konstrukcijos 'pakisamos' po stogu per 1 diena,visiska laisve renkantis/kuriant vidaus apdaila,interjera. Darbu eigoje galimos korekcijos/keitimai.
Kitas karkasiniu tipas - pilnai (nuo 0) surenkami statybos aiksteleje. Privalumai-neribotos galimybes renkantis tiek vidaus,tiek fasado apdaila,apsiltinima. Minusai-ilgiau trunkantys darbai,priklausomybe nuo oro salygu.
Tai tiek abstrakcios info,kad butu paprasciau susigaudyt apie ka eina kalba.