Tema: Re: Kai artimas tavo tipo meta r kyti...
Autorius: siGis
Data: 2009-08-26 21:40:06
> o ar yra kas nors sėkmingai metęs rūkyti?

Esu tai dares daugybe kartu.
Be jokio vargo galiu pradeti rukyti nors ir dabar :).
Su siokiomis tokiomis pastangomis bet kada galiu mesti.
Nereikia to per daug sureiksminti. Uztenka suprasti. Supratimas tai nera zinojimas kad rukymas kenkia perskaicius kazkokia knyga, isgirdus per radija ar is pazistamu. Supratimas tai yra suvokimas visa savo esybe koks tai kvailas, niekam nereikalingas, liurbiskas, piemeniskas, vaikiskas... uzsiemimas kuriam dalis visuomenes suteike verte, kurios is tikruju nera.

Mano paskutinis rukymas jau buvo uzsiteses. Nors rukiau palyginti nedaug (pakelis beveik dviems dienoms) bet jau buvau pajautes kad tai turi itakos sveikatai. Rukydamas visuomet zinojau kad elgiuosi kvailai. Tiesiog leidausi kuriam laikui itraukiamas i sita labi paplitusi nebrandylu zaidima. Sunkiausia yra ne mesti. Sunkiausia yra issirinkti proga, akcenta, ta neeiline diena nuo kurios neberukysi. O numesti nieko  nera paprasciau. Tiesiog nebeperki cigareciu ir neberukai. Juk nereikia kazka daryti. Uztenka nebedaryti to ka darydavai :).
Ir nebuna ten jokiu lomkiu kaip daug kas sako. Teisiog kuri laika tesiasi kiek neiprasta busena prie kurios nesi priprates. Ta pati galite patirti nustoje valgyti smeckas jeigu pries tai buvote i jas labai inyke. Taip pat nustoje valgyti saldainius, gerti kava, valgyti piragaicius, ar vartoti alchogoli ... Praejus savaitei, gal dviem kai organizmas jau gerokai apsivalo prasideda idomumas. Jautiesi kaip naujai gimes. Paastreja visi jausmai. Buna smagu. Kur kas smagiau nei apsirukius. Ir tai tesiasi ne pora minuciu o keleta dienu. Va cia tai smagumelis zmonems megstantiems visaip smagintis :).

Ar gali kas nors padeti ar sutrukdyti. Nezinau. Gal ir gali jeigu zmogus pasiduoda kitu itakai. Man kazkaip tas klausimas neiskylo.