Tema: Re: ka daryt is peraugusiu agurku?
Autorius: A&G
Data: 2009-08-12 14:53:55
pas mane skyscio sociai buvo jau po kokiu 4-5 val., tada kaitinau ant mazos ugnies ir uzvirus supilsciau i stiklainius, dejau ir as garstyciu grudeliu, dar keleta kvepianciuju pipiru imeciau, paragavus marinata tikrai neblogas skonis, del astrumo gal cili pipiru galima idet, o ziema tai viskas susivalgo :)

"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:h5u8bd$bo6$1@trimpas.omnitel.net...
> Ka tik grudau agurkus i stiklainius.Grudau tikrai standziai,bet vis vien 
> vienam 0.8 ltr stiklainiui pilnai pritruko skyscio.O islaikiau as juos ne 12 
> val,o visas 16 val.
> Bandau atreguliuot tos susidariusios sunkos skoni ir pasigamint naujos,kad 
> butu kuom uzpilt paskutini stiklaini.
> 
> P.S.Skonis labai neblogas,tik as dar imeciau siek tiek garstyciu grudeliu ir 
> kelis grudelius juodojo pipiro.
> 
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:h5tq5u$lt5$1@trimpas.omnitel.net...
>> Dariau pagal sita recepta vakar.Panasu,kad labai neblogas receptukas.Gal 
>> tik kiek svelnokas,bet bus gerai.
>>
>>
>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
>> news:h5ra9h$m5p$1@trimpas.omnitel.net...
>>> radau dar toki supermamose:
>>> 5 kg.agurku
>>> sauja petrazoliu
>>> 1 stkl. aliejaus
>>> 1 stkl. cukraus
>>> 2/3 stkl.acto
>>> 5 saukštai druskos, kvepianciuju pipiru
>>> supjaustai, sumaisai, palieki apie 12 val. pastoveti, uzkaitini iki 80 
>>> lapsniu, uzsuki, uzdengi siltai iki atvesimo.
>>> tai gal kazkas panasaus i lenkiska mizerija gautusi...
>>>
>>>
>>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
>>> news:h5r9b9$kl8$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message
>>>> news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur 
>>>>> reikia
>>>>> oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime 
>>>>> pakankamai,
>>>>> ka dar galima sugalvot ziemai?
>>>>
>>>> Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus 
>>>> marinato
>>>> recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis lenku
>>>> megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr acto,2 
>>>> saukstai
>>>> druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys agurkai 
>>>> supjaustomi
>>>> ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais ant 
>>>> prieskoniniu
>>>> zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del svenytos 
>>>> ramybes
>>>> pasterizuoti.
>>>> Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai.
>>>>
>>>> P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad 
>>>> atsakymas
>>>> is Lenkijos pareis greitai.
>>>>
>>>>
>>
>> 
> 
>