Tema: Re: ka daryt is peraugusiu agurku?
Autorius: Dautarte
Data: 2009-08-11 17:24:32
Salotas, tai taip, bet tai ne mizeria, tai salotos ;) Mizeria 
nekonservuojama, tai  sviezios agurku salotos (dar vadina "surowka"), kur 
agurkai yra plonai supjaustyti, kartais tik pasudyti ir pateikiami su 
grietine ir pvz. krapais, o kartais marinuoajami su cukrumi, druska ir actu 
arba citrinos sultimis, bet tik "siam kartui".

Is tokiu peraugusiu tai turbut tik salotas galima pagaminti arba rauginti ir 
uzdaryti sriuboms.

Turiu kelis salotu receptus, kurie galetu tikti:
isbandytos salotos:
- su cili ir cesnakais - skanios, nebandziau daryti su peraugusiais, bet 
drauge pagal si recepta dare cukinijas, todel manau, kad dideli agurkai 
turetu tikti;

sitas tik ruosiuosi isbandyti (pirmos dvi ragautos):
- su pipirais,
- su garstyciomis,
- su medumi.

Jei kas sudomino, galiu imesti receptus.



"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:h5r9b9$kl8$1@trimpas.omnitel.net...
>
> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
> news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net...
>> siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur reikia 
>> oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime pakankamai, 
>> ka dar galima sugalvot ziemai?
>
> Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus 
> marinato recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis 
> lenku megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr acto,2 
> saukstai druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys agurkai 
> supjaustomi ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais ant 
> prieskoniniu zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del 
> svenytos ramybes pasterizuoti.
> Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai.
>
> P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad 
> atsakymas is Lenkijos pareis greitai.
>