Tema: Re: ka daryt is peraugusiu agurku?
Autorius: Dautarte
Data: 2009-08-11 17:55:20
Klausiu, kad suprasciau, ar yra suinteresuotu, nes receptus dar reikia 
isversti i lietuviu kalba, o nenoreciau veltui sedeti ;)
Vakare imesiu.

Dar prisiminiau apie vienas - su curry. Skonis gana nemusiskis ;), arciau 
kokio indisko ar arabisko, bet labai kvapnios ir idomios.


"A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
news:h5rvic$p30$1@trimpas.omnitel.net...
> imesti receptus visada gerai :)
>
> "Dautarte" <> wrote in message news:h5ruuu$o6h$1@trimpas.omnitel.net...
>> Salotas, tai taip, bet tai ne mizeria, tai salotos ;) Mizeria
>> nekonservuojama, tai  sviezios agurku salotos (dar vadina "surowka"), kur
>> agurkai yra plonai supjaustyti, kartais tik pasudyti ir pateikiami su
>> grietine ir pvz. krapais, o kartais marinuoajami su cukrumi, druska ir 
>> actu
>> arba citrinos sultimis, bet tik "siam kartui".
>>
>> Is tokiu peraugusiu tai turbut tik salotas galima pagaminti arba rauginti 
>> ir
>> uzdaryti sriuboms.
>>
>> Turiu kelis salotu receptus, kurie galetu tikti:
>> isbandytos salotos:
>> - su cili ir cesnakais - skanios, nebandziau daryti su peraugusiais, bet
>> drauge pagal si recepta dare cukinijas, todel manau, kad dideli agurkai
>> turetu tikti;
>>
>> sitas tik ruosiuosi isbandyti (pirmos dvi ragautos):
>> - su pipirais,
>> - su garstyciomis,
>> - su medumi.
>>
>> Jei kas sudomino, galiu imesti receptus.
>>
>>
>>
>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message
>> news:h5r9b9$kl8$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message
>>> news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur 
>>>> reikia
>>>> oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime 
>>>> pakankamai,
>>>> ka dar galima sugalvot ziemai?
>>>
>>> Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus
>>> marinato recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis
>>> lenku megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr 
>>> acto,2
>>> saukstai druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys 
>>> agurkai
>>> supjaustomi ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais 
>>> ant
>>> prieskoniniu zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del
>>> svenytos ramybes pasterizuoti.
>>> Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai.
>>>
>>> P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad
>>> atsakymas is Lenkijos pareis greitai.
>>>
>>
>>