Tema: Re: ka daryt is peraugusiu agurku?
Autorius: F20.0
Data: 2009-08-11 14:35:00
Darydavau panašiai,
Agurkai, svogūnai, krapai, druska, aliejus, kiti prieskoniai pagal skonį. 
Viską supjaustyti, sumaišyti ir palikti pastovėti, paskui į stiklainius, 
pakaitinti ir uždaryti.
marinatas ruošiamas pagal skonį, tik gal truputėlį rūgštesnis.


"A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
news:h5ra9h$m5p$1@trimpas.omnitel.net...
> radau dar toki supermamose:
> 5 kg.agurku
> sauja petrazoliu
> 1 stkl. aliejaus
> 1 stkl. cukraus
> 2/3 stkl.acto
> 5 saukštai druskos, kvepianciuju pipiru
> supjaustai, sumaisai, palieki apie 12 val. pastoveti, uzkaitini iki 80 
> lapsniu, uzsuki, uzdengi siltai iki atvesimo.
> tai gal kazkas panasaus i lenkiska mizerija gautusi...
>
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:h5r9b9$kl8$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message
>> news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net...
>>> siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur 
>>> reikia
>>> oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime 
>>> pakankamai,
>>> ka dar galima sugalvot ziemai?
>>
>> Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus 
>> marinato
>> recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis lenku
>> megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr acto,2 
>> saukstai
>> druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys agurkai 
>> supjaustomi
>> ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais ant 
>> prieskoniniu
>> zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del svenytos 
>> ramybes
>> pasterizuoti.
>> Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai.
>>
>> P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad 
>> atsakymas
>> is Lenkijos pareis greitai.
>>
>>