Tema: Re: Auto chuliganu tramdymas
Autorius: Vasaris
Data: 2011-03-28 22:35:36
"VNO" <paklausk_adreso@manes.lt> wrote in message news:imq0sc$ul4$1@trimpas.omnitel.net...
> Apie ka tu sneki?
> Jei apie sios dienos atveji - tai garantuotai reikia prisistatyti - visi kiti eina miegucio.
> nes kitu atveju as irnoredamas prisistatyti, neprisikambinsiu, nesvisi anonymai tik ir skambalios.

O tai kas čia blogo, kad anonimas skambalioja, jei skambalioja pagal faktą ir turinį? Jei policija/gelbėjimo tarnybos deda per mažai pastangų melagingus skambintojus nustatyti ir nuskalpuoti - tai čia neveiklumas. Čia tas pats, kaip radus žmogų be sąmonės arba gavus anoniminį skambutį apie išminavimą nekviesti pagalbos, jei neturi su savimi dokumentų ir neįmanoma patikrinti, ar PSD susimokėjo. Pirma veiksmas - pagalba. Tada - tapatybės nustatymas, jei tai reikalinga. Jei nustačius tapatybę paaiškėja, kad nesusimokėjo valstybei už bendrąsias paslaugas - skalpavimas. O ne tai, kad anonimo skambutis = nieko neveikiame. Su tokia filosofija nenuostabu, kad žmonės už valstybę "balsuoja kojomis".

> odelapsaugos duomenu tarkime byla atsidurs teisme, tai sakai gaves kvetima i teisma, kaltininkas nesuzinos kas yra kita puse?:)

Neesu administracinio proceso specialistas, bet bent jau baudžiamojoje teisėje mano žiniomis tai įmanoma.

>> Nes visų pirma eina nusikalstama veika ir jos sutramdymas, kuris teikiamas visuomeniniais pagrindais. O jei man reikia dar prisistatyti - tai gal aš ir geresnį aptarnavimą galiu užsisakyt? Arba jeigu nemokėjau PSD - tai gal ir policijos apsaugos nenusipelnau?...
> 
> 
> cia man panasu i nora gauti ka nors nieko neveikiant.

Ta prasme neveikiant? Jei girtas vinguriuoja po kelią, ką man reikia veikti? Krūtine ant ambrazūros? Kiekvienas dirba savo darbą. Prisistatinėti privalau moraliai tik tada, kada policija man išduos incidento numerį, pagal kurį galėsiu online sekti, kaip mano registruotas įvykis buvo apdorotas ir koks galutinis rezultatas.

> nori paslaugu is policijos - prisistatyk.

Atsiprašau, sovietinis požiūris.

> I poliklinika atejes irgi gal grieztai nusiteikes, antakius paraukes, reikalausi paslaugu neprisistates?

Jei sau įtarčiau infarktą, tikrai neprisistatinėsiu pirma.