Tema: Re: Nauja sodros tvarka autoriams, savarankiskai dirbantiems, etc
Autorius: iNika csG
Data: 2008-12-18 14:28:45
T:) wrote:

> neisgedink uz visa tauta :) Man tai pvz visai negeda. Man pinigu gaila ir suku galva kaip reikes toliau gyventi ar isgyventi :)
> O siaip zurnaliugos cia pasigavo ta mistini sveikatos darudimo mokesti visai be reikalo. Pamate sapala, o dramblio ir nemato :) Sveikatos draudimas visada buvo, tik jis anksciau buvo iskaiciuotas automatiskai i gpm ir sodros mokescius. Dabar juos tiesiog atskyre - igrynino. Motyvas manau vienas - paprasciau manipuliuoti (kesiti mokejimo tvarka, pamokestinimo baze, tarifa ir pan) keliais mazesniais mokesciai nei vienu. 
> O siap visada buvo kalbama, kad GPM bus 20, o paskui 21 proc. Tai tas procentas ir susideda is 15 proc gryno gpm ir sveikatos draudimo mokescio 6 proc. Sveikatos draudimo mokestis teoriskai moketusi kaip ir nuo tos pacios bazes kaip ir gpm, o bet taciau, nesinaudotu npd :) O ir kas nores naudotis busto lengvata gales sugraziniti tik nuo 15 proc :) (nors pagal pradini pasakyma kaip ir turetum nuo 21). Tai va ant tokiu smulkmenu ir duria. Tai viena simtuka tai kita, nuo kiekvieno zmogaus. O kur dar sodros apmokestinimas? :)
> Durniausia tai, kad viskas vyksta iskarto, be jokio pasitarimo. Manau po sausio pirmos bus koks 30 tu mokesciu pakeitimu, kur bus taisomos paliktos korekturos klaidos, kur kokia nesamone islys, kur koks lobistas prastums. Vienu zodziu - idomus laikai :)
> 
> T:)

o man geda, kad tauta leidzia sau jot an kupros, tai lai atima 90 
procentu pajamu tada jau, ka cia.... iskesim, susivershim dirzhus... 
reikia gi eilita ishmaitint, neduokdie sukus