Tema: Re: kepimas žemoje 65? tempreratūroje
Autorius: Kesha
Data: 2017-12-07 11:57:50
It happens that Gipsas formulated :
> ne, nesu kategoriskas...taciau rissoto ar paelja vadinti plovu butu vistiek 
> nekorektiska..nors ingridientuose yra ryziai (is esmes skiriasi gamybos 
> technologija, ir norimas gauti rezultatas), bet tai dar nesuteikia galimybes 
> juos vienodai vadinti..:)
> jei taip mastysime, ir viska bandysime suvienodinti...tai isvis pasauly gal 
> liks tik 10 patiekalu ..:D
> o del steiko kepimo para, tai sutinku..tai bus kazkas kitktas, bet ne 
> steikas...nors ka gali zinoti, gal tai pasirodys be galo skanus dalykas...:p 
> nepabandes negali zinoti

Tai gerai tada :)
o pavadinimai reikalingi, kad restorane žinotum ką užsisakinėji ir ką 
gausi, todėl ir nebus normaliam restorane parašyta - plovas, jis bus 
labiau konkretizuotas, tas pats su paelijom ir rizotais :)

> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message 
> news:p0b0mv$nns$1@trimpas.omnitel.net...
>> Gipsas wrote :
>>> tejp...zr. mano zodi "geros"..jei turi gera flank'a ..kodel ne.,..:)
>>> o siaip tai jau kazkada buvo diskusija apie tai kas yra plovas..taip...jo, 
>>> yra ivariausiu interpretaciju..nuo perliniu kruopu maisymo su vistiena 
>>> pridedant abrikosu..iki jautienos ar sovietinio obschepyto  "plovo" su 
>>> kiauliena...Taciau visi giliai suprantam, kad plovas tai yra ryziai + 
>>> aviena, bent jau tiek...tas pats ir su steiku..jei mastyti labai 
>>> primityviai..tai tiesiog apkeptas mesos gabalas
>>
>> Nebūk jau toks kategoriškas, nes net ir plovo atveju, jų yra melejonai, o 
>> ryžiai ir aviena, tai uzbekiško plovo variacija, nes yra dar Ferganos ir 
>> t.t. ir t.p. nes plovas tai ryžiai plius kažkas, net rissoto ir tas plovas 
>> :)
>> tas pats su šašlykais, nes nėra teisingiausio recepto, yra daug variacijų, 
>> bet tarp jų būna ir konkrečių nusivažiavimų.
>> Mano galva jaučio išpjovą ar nugarinę kept 65C parą ir daugiau, o poto su 
>> lietlempe apskrudint tai toks maisto gadinimas...
>> Tikslumas reikalingas konditerijoje (gal todėl nelabai ir mėgstu ją, nes 
>> fantazija ten tik išvaizdoje).
>>
>>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message 
>>> news:p08rtg$3jd$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Gipsas formulated the question :
>>>>> steikas, tai yra geros jautienos gabalas (ale nugarine ar ispjova) 
>>>>> termiskai trumpai apdorotas aukstoje temperaturoje...
>>>>
>>>> nu kad geros jautienos tai sutinku, o va "termiškai trumpai ir aukštoje" 
>>>> nebūčiau toks kategoriškas, ir be to ne vien nugarinė ar išpjova eina, 
>>>> kaip pvz. flank steikas...
>>>>
>>>>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message 
>>>>> news:p08buo$kj0$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> tranzoo submitted this idea :
>>>>>>> sava mirtimi mires buliukas gausis visai eatable taip paruostas ;)
>>>>>>>
>>>>>>> bettai nebebus steikas anyway.
>>>>>>
>>>>>> hmmm, nu pasakok savo teoriją kas yra steikas, nes net įdomu 
>>>>>> pasidarė...
>>>>>>
>>>>>>> "Kesha" <kestas@takas.lt> wrote in message 
>>>>>>> news:p03a7m$jjo$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>> DVS wrote on 2017.12.03 :
>>>>>>>>> Sveiki.
>>>>>>>>> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių 
>>>>>>>>> temperatūroje vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to steikas 
>>>>>>>>> apskrudinamas su virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir viskas :)
>>>>>>>>> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas?
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie 
>>>>>>>>> gaminima vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita 
>>>>>>>>> variacija
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :)
>>>>>>>>
>>>>>>>> Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs...
>>>>>>>> paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į 
>>>>>>>> orkaitę (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji 
>>>>>>>> folija ir kai pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko 
>>>>>>>> reikia.