Tema: Re: kepimas žemoje 65? tempreratūroje
Autorius: DVS
Data: 2017-12-04 22:11:02
kiek youtube peržiūrėjau bus sous vide, cirkuliatoriai, ir orkaitės

https://en.wikipedia.org/wiki/Sous-vide





On 2017-12-04 11:06:30 +0000, Kesha said:

> DVS wrote on 2017.12.03 :
>> Sveiki.
>> Esu girdėjęs, bet nebandęs apie steikų kepimą 65º laipsnių 
>> temperatūroje vakuuminiame maišelyje orkaitėje 24 val. Po to steikas 
>> apskrudinamas su virtuvine lietlempe iš apiejų pusių. Ir viskas :)
>> Ar kas esat tokį būdą girdėje, ar bandę, ir kaip rezultatas?
>> 
>> 
>> Kiek internete radau, tai panašiai atrodo Sous Vide, bet jis apie 
>> gaminima vakuuminiame maišelyje vandens vonioje, bet gal tai kita 
>> variacija
>> 
>> 
>> Apšvieskit, kas čia per mados maistą kišt į celofaną ir gaminti :)
> 
> Galima ir taip išsidirbinėti, tik 65 jau smarkiai perkepęs...
> paprasčiau apkepini keptuvėje, įgrūdi mėsos termometrą ir šauni į 
> orkaitę (160 - 200) ir kai pamatai 40-42 lupi lauk ir apvynioji folija 
> ir kai pailsės (5 min ir daugiau), tai bus daug maž, tai ko reikia.