Tema: Re: koki namo sildyma rinktis???
Autorius: T:\)
Data: 2012-06-06 09:59:05
Vidai, jei tu i rekupa paduodi is lauko 0 liapsniu sviezia ora, o rekupas prie 100 prov NVK tarkime irgi ismeta 0 laipsniu ora. Koks tikslas yra jungti SS prie rekupo ismetamo oro, jei tu ir tai i SS gali paserti 0 laipsniu ora tiesiai is lauko per savo kanalus. Ir nera jokiu problemu. O ir paciu gi rekupu su SS pats gi buvai imetes nuorodo tai kame bedos, perki ir stataisi. :)
Tik as izvelgiu galima probelma tame - kai salta namas atidavineja siluma pastoviai, tu planuoji kai nera zmoniu tai tada isjungti rekupa t.y. isjungsi ir sildyma. Gryzus namo vakare ispradziu turi atvesusius namus (kad ir 1 laipsnis, vistiek jauciasi ypac jei pradine temperatura +18). Kai susirenka chebros tu jungi rekupa ir sildyma - bet tada is principo atsiranda ir taip silumos saltiniu -virykles, telikai ir pan. As isivaizduoju, kad pagrinde rekupas ziema tures suktis pastoviai tokiu atveju, jei noresi tuo paciu ir pasisildyti (bet tada minusas vsiteik gaunais, nes nvk rekupo nera 100). Nebent rekupe butu rezimas, kad neimti is lauko svezio oro, o tik varineti kambariu ora ir ji papildomai pasildyti su SS. Bet tada SS jau tures buti maitinamas tiesiai is lauko paduodamu oru (o ne is rekupo). Vienu zodziu as manau, kad rekupas su SS yra geris, tik SS turi tureti maitinima is lauko (ir tik jei imanoma papildomai is rekupo ismetamo oro). 

Beje, siek tiek besidomedamas kaimynu patirtimi uztikau labai idomia minti. Sildymas name organizuoja mazdaug tokiu principu - sildomos grindys (daznai elektrines, bet galima ir SS oras-gruntas/vanduo), centriniame kambaryje krosnele ir rekupas. Ir rekupo viena is oro paemimo kanalu stato virs krosneles. Kurenant krosnele rekupas ima silta nuo krosneles ir ja tolygiai paskirsto i kitus kambarius. Manau cia ir butu geriausiais variantas, krosnele pakurti nesunku ir tikrai pigi siluma, o jei rekupas vienodai paskirsto siluma po kambarius skaityk daugiau sildymo ir nereikia. Grindinys buti tik del komforto.

T:)

"Vidas Makauskas" <vms@centras.lt> wrote in message news:jqmrr2$eo3$1@trimpas.omnitel.net...
>> Siaip nesuprantu apie ka kalba. Taigid yra tu rekupu su ss. Imk ir
>> montuokis. Ir sildykis su elektra. Nu nematau bedos visikai jokios.
>> Kaip sakiau jei rekupo nvk ~98% tai pats pagalvok kiek silumos yra ismetama
>> lauk. Toliau jau skaiciuok pats savo finansus ir norus.
>>
> Jeigu buciau tikras tai cia nerasineciau. Jeigu rekupo nvk net 100 % 
> tai, esant lauko nuliniam orui, ismetamas oras butu taip pat nulinis. 
> Tai yra toks oras kai SS dirba pilnu pajegumu. Esant tokiam 
> "demisezoniniam" orui, rekuperatoriaus su SS deka, sildymo sezonas 
> sutrumpeja iki keliu menesiu.
> Kurioje vietoje darau klaida ir kodel tiek priestaraujanciu?