Tema: Re: Eilini kart musu isrinktieji nesamones daro
Autorius: RaR
Data: 2009-02-20 16:30:07
Na, bet tai vis tiek tik maximos darbuotojai ir vis tiek pinigu jiems reiktu. Jei jie masiskai pradetu prekiauti tais cekiais, cia jau kitus mokescius turetu moketi. Tas pat ir su kitais atsiskaitymais prekemis.
Bet idomu, ar taip jau viska ir sukontroliuoja? Kiek zinau, bent vienos farmaciniais produktais prekiaujancios firmos darbuotojams buvo ismoketos nemenkos sumos Maximos cekiais. Nelabai isivaizduoju kaip tie cekiai patenka i tas firmas ir kaip uz juos sumokami GPM.
Gal siek tiek ne i tema, o kaip aplamai barteriniai mainai traktuojami - draudziami, turi buti vedama apskaita pagal kazkokius nustatytus ikainius ar kaip kitaip? Juk net juos ir itraukus i apskaita sumu pinigine israiska galima rasyti "is lubu". Ir ar tada abu mainu dalyviai yra traktuojami kaip pardavejai ir turi moketi PVM?
Pagaliau ar kaip nors apmokestinamos imoniu dovanos ne darbuotojams? Ar kaip nors apmokestintinamos prekes ar paslaugos, uz kurias negauta pinigu? Negi tikrinami sandeliai ar skaiciuojami pagaminti kiekiai, suteiktu tokiu budu paslaugu, tikriausiai, is viso neimanoma kontroliuoti? 

"Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message news:gnmbs0$26t$1@trimpas.omnitel.net...
> Kodel nereiskminga ? Isivaizduok, kad tai maksima pasiulo du variantus. 1000 
> Litu alga i rankas, arba 1500 ceki bet kokioms prekems ish ju parduotuviu ? 
> Spek, kas jiems pigiau ir ka pasiriktu nemazas kiekis darbuotoju ?
> 
>> Kazkaip negalvojau, kad darbuotoju skatinimas prekemis taip 
>> reglamentuotas. Atrodo, sunku tai kontroliuoti, be to ta mokesciu baze 
>> tikrai neturetu buti labai reiksminga biudzetui, o ir tikslingumas 
>> abejotinas.
>>
>