Tema: Re: receptai kazanui
Autorius: MaRiUs
Data: 2010-07-14 22:57:49
Skaiciau skaiciau cia threada, ir nuvaziaves rinkt komponentus 
chakapuliui persigalvojau ir pasidariau cechohcbili is kalakuto - 
apsiryjimas..... :) P.S. receptas mano, kas karta vis kitoks ba nemegstu 
standartu ir visokiu aklu kopijavimu is staliko knygos ar pan.... :)


On 2010.06.19 09:03, foxaz wrote:
> Kazin ar cia ir nebus rugstumo kalte, nes nors ir neesu didelis vynu
> ekspertas, bet gruziniski pusiau saldus yra tikrai saldesni uz ispaniskus,
> prancuzikus ir t.t.
>
> "Gipsas"<gipsas17@yahoo.com>  wrote in message
> news:hvfpus$b45$1@trimpas.omnitel.net...
>> pusiau saldu, koki tai ispaniska Cambras
>> "foxaz"<foxaz@foxaz.lt>  wrote in message
>> news:hvff93$p2q$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Malonu, kad kazkas pabande :)
>>> Del riebumo tai patiekalas nera is kuduju, bet kitam kartui siulau
>>> pabandyt su alyvu aliejum, arba isvis be jo pradet iskart troskint
>>> uzpylus vynu.
>>> Net keista, as kaip tik kai truputi uzdauginau tkemalio ir buvo per
>>> rugstu ipiliau dar pusiau saldaus vyno, kad pasaldint. O koki vyna
>>> naudojai?
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> "Gipsas"<gipsas17@yahoo.com>  wrote in message
>>> news:hv57cq$nii$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> padariau sita stebukla (dariau is avienos sonkauliu) savaitgali..visai
>>>> nieko, tik pora pastabu:
>>>> 1. Riebu (kita karta nedarysiu su kurdiuku);
>>>> 2. Kiek per rugstu (nors pyliau pusiau saldu vyna, kas butu jei ivarytm
>>>> sauso?! brrrr...
>>>>
>>>> "foxaz"<foxaz@ten.lt>  wrote in message
>>>> news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys
>>>>> Gruzijoj), recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo
>>>>> skonio patiekala.
>>>>> Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt
>>>>> jauno teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas
>>>>> truputi dadejo savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is
>>>>> parduotuves.
>>>>>
>>>>> CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu
>>>>> ingridientu kiekius proporcingai reikia didint)
>>>>>
>>>>> 1kg. - erienos/versienos (su kaulu)
>>>>> trejeta didesniu svogunu
>>>>> butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai
>>>>> tinka ir pusiau saldus  (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki
>>>>> skoni, nei kitu saliu)
>>>>> stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu
>>>>> tkemali (kaukazo slyvuciu).
>>>>> po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno
>>>>> (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros.
>>>>> Nors sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai
>>>>> nepagadins tai ir svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet
>>>>> as ju nedejau, nes tame chakapuli kuri valgiau ju nebuvo.
>>>>> *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios
>>>>> priezasties, nes norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten
>>>>> :).
>>>>> druska ir pipirai pagal skoni.
>>>>>
>>>>> mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais
>>>>> supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu
>>>>> istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai
>>>>> as naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala
>>>>> su versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo
>>>>> sultyse, kai sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam
>>>>> pusmenuliais supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol
>>>>> kol mesa taps krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus
>>>>> supjaustytus zalumynus jei reikia dapilame dar vyno pasudom,
>>>>> papipirinam ir paliekam troskintis iki galo (mesa turi krist nuo kaulo
>>>>> ir but minkstut minkstutele).
>>>>>
>>>>> Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra
>>>>> nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su
>>>>> sviezia balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir
>>>>> sviezias tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint
>>>>> ta tikraji senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio
>>>>> patiekalo yra didele taure vyno :).
>>>>>
>>>>> Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini
>>>>> padaza, nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> "Jr"<user@example.net>  wrote in message
>>>>> news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz
>>>>>> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu
>>>>>> pereit prie troskinuku.
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>
>

-- 
MaRiUs

Kaunas