Tema: Re: receptai kazanui
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2010-06-18 16:47:30
cambras argi nera sausas ir dar neskanus? ;)

"Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
news:hvfpus$b45$1@trimpas.omnitel.net...
> pusiau saldu, koki tai ispaniska Cambras
> "foxaz" <foxaz@foxaz.lt> wrote in message 
> news:hvff93$p2q$1@trimpas.omnitel.net...
>> Malonu, kad kazkas pabande :)
>> Del riebumo tai patiekalas nera is kuduju, bet kitam kartui siulau 
>> pabandyt su alyvu aliejum, arba isvis be jo pradet iskart troskint 
>> uzpylus vynu.
>> Net keista, as kaip tik kai truputi uzdauginau tkemalio ir buvo per 
>> rugstu ipiliau dar pusiau saldaus vyno, kad pasaldint. O koki vyna 
>> naudojai?
>>
>>
>>
>>
>> "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
>> news:hv57cq$nii$1@trimpas.omnitel.net...
>>> padariau sita stebukla (dariau is avienos sonkauliu) savaitgali..visai 
>>> nieko, tik pora pastabu:
>>> 1. Riebu (kita karta nedarysiu su kurdiuku);
>>> 2. Kiek per rugstu (nors pyliau pusiau saldu vyna, kas butu jei ivarytm 
>>> sauso?! brrrr...
>>>
>>> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message 
>>> news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys 
>>>> Gruzijoj), recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo 
>>>> skonio patiekala.
>>>> Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt 
>>>> jauno teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas 
>>>> truputi dadejo savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is 
>>>> parduotuves.
>>>>
>>>> CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu 
>>>> ingridientu kiekius proporcingai reikia didint)
>>>>
>>>> 1kg. - erienos/versienos (su kaulu)
>>>> trejeta didesniu svogunu
>>>> butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai 
>>>> tinka ir pusiau saldus  (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki 
>>>> skoni, nei kitu saliu)
>>>> stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu 
>>>> tkemali (kaukazo slyvuciu).
>>>> po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno 
>>>> (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros. 
>>>> Nors sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai 
>>>> nepagadins tai ir svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet 
>>>> as ju nedejau, nes tame chakapuli kuri valgiau ju nebuvo.
>>>> *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios 
>>>> priezasties, nes norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten 
>>>> :).
>>>> druska ir pipirai pagal skoni.
>>>>
>>>> mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais 
>>>> supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu 
>>>> istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai 
>>>> as naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala 
>>>> su versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo 
>>>> sultyse, kai sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam 
>>>> pusmenuliais supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol 
>>>> kol mesa taps krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus 
>>>> supjaustytus zalumynus jei reikia dapilame dar vyno pasudom, 
>>>> papipirinam ir paliekam troskintis iki galo (mesa turi krist nuo kaulo 
>>>> ir but minkstut minkstutele).
>>>>
>>>> Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra 
>>>> nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su 
>>>> sviezia balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir 
>>>> sviezias tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint 
>>>> ta tikraji senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio 
>>>> patiekalo yra didele taure vyno :).
>>>>
>>>> Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini 
>>>> padaza, nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> "Jr" <user@example.net> wrote in message 
>>>> news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz 
>>>>> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu 
>>>>> pereit prie troskinuku.
>>>>
>>>>
>>>
>>
>>
>