Tema: Re: Kaip pasigamint alaus, ir dar truputis info :)
Autorius: M20
Data: 2010-02-18 20:21:40
Na ir aisku skoninem savybem, kazbeko :)

"M20" <gazpobeda@gmail.com> wrote in message 
news:hlk0ca$23o$1@trimpas.omnitel.net...
> Cia as dar vel savo trigrasi ikisiu :)
>
> Spalva visokia gali buti. Lietuviskai labiau nusistovejus sviesi spalva. 
> Kodel ten retai karemelizuodavo, ar degindavo salykla, bala zino, gal leme 
> kad ubagynas, ir laiko bei pastangu niekas tam neskirdavo. Bet padarydavo 
> ir tamsesni alu, paskrudindavo labiau salykla. Ir daba padaro.
>
> Skaidruma velgi lemia keleta faktoriu. Kaip ROOTS sako- priklauso nuo 
> brandinimo laiko. Kuo ilgiau brandini, tuo labiau mieles eina miegot, savo 
> darba padariusios seda zemyn. Bet kad daba tu mieliu gausybe, vienos seda 
> greit, kitos ilgeliau alu "mutna" laiko, ir tik i vesia patalpa atkeliavus 
> atiduoda alui skaidruma.
>
> Is atminimu galeciau pasakyt, tevuko naminis alus po savaites backoj dar 
> budavo mutnas, po 3 jau leisdavosi skaidrus, dar skaidresnis uzh nauja 
> svyturio raw. Supylus i bokala toki, ir pagal spalva panashu pirktini, tai 
> skirdavos tik tuom, kad naminio puta likdavo kur kas ilgesniam laikui.
>
>
> "ROOTS" <roots@dtiltas.lt> wrote in message 
> news:hljoae$qa9$1@trimpas.omnitel.net...
>> kuo ilgiau laikai buteliuose, tuo labiau skaidreja
>>
>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
>> news:hljlf6$mvc$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>>
>>> "Justas" <mute@localhost.net> parase naujienu
>>> news:hljl10$md6$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Pazystu viena zmogu kuris daro tikrai skanu alu, daro taip pat kaip jo
>>>> tevas, senelis ir tt.
>>>> Stiprumas apie 4-5%, isgerus net pora litru jokiu problemu su sveikata
>>>> nera buve. Apie didesniu kiekius ner ko sneket nes tiek "atsigerti" yra
>>>> nesamone.
>>>> Galiu pasakyt, kad butent jo alus pakeite mano nuomone apie lietuviska 
>>>> alu
>>>> ir dabar as jau tikiu, kad kazkur tikrai yra skanaus ir gero alaus.
>>>
>>>
>>> Kokia jo spalva ir skaidrumas?
>>>
>
>