Tema: Q: krekeriai?
Autorius: Indraja
Data: 2010-02-13 14:39:28
Gal kas turi gera krekeriu receptuka? Intike nieko paprasto neimanoma 
surast, visokiu riebalu visi i tesla privaro ir t.t., arba is viso, perka 
sluoksniuota tesla ir kepa sausainius...
Kai buvau "miargyna" dar labai jauna, buvo toks zurnas "Uz ir pries", paskui 
pasivadino "Taip ir ne" (atrodo), buvo ganetinai idomus. O ant jo nugarinio 
virselio budavo karts nuo karto kokiu receptuku ar siaip maisto idomybiu... 
prastai jau pamenu. Ten buvo toks receptas, sausaineliu "šao ping" ar 
kazkaip panasiai vadinosi. Istorija ar tai kilme ju - kinietiska. Kepami 
apvalus. Gaminama sluoksniuota tesla, kaip krekeriu - vanduo ir miltai 
atrodo, paskui pakociojus - patepama riebaliukais (pamenu as rukytais 
lasinukais patrindavau, o gal ir recepturoj taip siule, nepamenu), paskui 
vel perlenkiama, vel kociojama ir taip iki x kartu, kurie irgi buvo svarbu 
pagal receptura. Pakui is teslos spaudziami apskriti sausainukai, dedami i 
skarda, pakepami (o gal dar nepakepus) tepami plaktu kiausiniu (o gal tik 
baltymu), barsotma kapotais zemes riesutais, arba semenim, arba saulegrazom 
kapotom, su druskyte... kazkas tokio....
Bet gal visgi kas nors turi si receptuka, su tiksliom proporcijom ir darbo 
eiga? Nes kazkaip nelabai noretusi nusiexperimentuoti ir pasidaryti jovala 
virtuvej, o sausaineliu - ne...
Laukiu patarimu, o gal net recepto.
Is anksto dekoju.