Tema: Re: Kaip pasigamint alaus, ir dar truputis info :)
Autorius: karolis
Data: 2010-02-18 18:11:42
savo šermenims??

"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:hljof9$qfr$1@trimpas.omnitel.net...
> 2010.02.18 16:40, Povilas rašė:
>>
>>     "M20" <gazpobeda@gmail.com <mailto:gazpobeda@gmail.com>> parašė
>>     naujienų news:hljhn2$h2l$1@trimpas.omnitel.net...
>>     Jei nesi alaus megejas/gerejas, arba yra tik vienas geriamas alus -
>>     is skarbonkes, tai ta tema tau netinkama.
>>     Is skarbonkes ar ne is skarbonkes, bet esu nusistates pries visa
>>     lietuviska alu, nepriklausomai ar ji gamino didziulis alaus gigantas
>>     ar kazkoks kaimo pakrascio bravoras ar kas nors tai atliko namie.
>>     Pagrindine to priezastis, kad mes-lietuviai niekada neturejome alaus
>>     virimo kulturos ir todel nebuvo poreikio priimti kokiu nors alaus
>>     kokybes istatymu,kurie verstu aludarius laikytis kazkokios tai
>>     elementarios tvarkos. Kita is priezasciu, tai pas mus niekada nebuvo
>>     imanoma uzauginti teisingu grudu arba apyniu, del musu klimato
>>     ypatybiu, o is to ir alus teisingas nesigaudavo,del ko buvo verdami
>>     ir gaminami kitie alkoholio turintys gerimai.Ir is to lenda
>>     pagrindine priezastis, tai kad salia musu yra didieji kaimynai,
>>     kurie nuo neatmenamu laiku ispazino degtines gamyba ir gerima, prie
>>     ko pripratino ir mus ir bet koks alkoholinis gerimas pas mus yra
>>     geriamas su tikslu prisiliuobti. Todel ir alus "tradiciskai"
>>     suprantamas ir priimamas uz teisinga tik tas ,nuo kurio " vieno
>>     bokalo per mazai, o dvieju jau per daug...... bet vis vien bus
>>     isgertas ir trecias. Stai todel ir gaminamas stiprus marmalas arba
>>     beveidis myzalas.
>>     Dziugu girdeti,kad atsiranda entuziastu, kurie bando kazka daryti
>>     sita linkme. Bet davajte ,rebiatos, eksperimentus su alaus kurimu
>>     atlikinekite ant saves ir savo artimuju bei draugu, o kai kazkuris
>>     tai is musisku alu bent jau desimtmeti bus zinomas kaip patikimas,
>>     ir ji pirks pastoviai daug zmoniu, galesite dziaugtis,kad pavyko
>>     pagaminti verta demesio alu.
>>     O as kol kas pabusiu stagnatorius ir toliau nebegersiu "naminio" nei
>>     lietuvisko , nei gudisko, nei lenkisko alaus, o jei jau labai
>>     noresiu alaus nusipirksiu tradicijomis patikrinto cekisko alaus( kad
>>     ir is skardines).
> 
> Turbūt ir trispalvės vasario 16-ą nekeli?
> 
> Senovėj Lietuvoj buvo savaime suprantama, kad kiekvienas vyras turi 
> sugebėti savo šermenims užraugt alaus.