Tema: Re: Kaip pasigamint alaus, ir dar truputis info :)
Autorius: Justas
Data: 2010-02-18 17:06:09
Pazystu viena zmogu kuris daro tikrai skanu alu, daro taip pat kaip jo 
tevas, senelis ir tt.
Stiprumas apie 4-5%, isgerus net pora litru jokiu problemu su sveikata 
nera buve. Apie didesniu kiekius ner ko sneket nes tiek "atsigerti" yra 
nesamone.
Galiu pasakyt, kad butent jo alus pakeite mano nuomone apie lietuviska 
alu ir dabar as jau tikiu, kad kazkur tikrai yra skanaus ir gero alaus.


2010-02-18 16:40, Povilas rašė:

>     Is skarbonkes ar ne is skarbonkes, bet esu nusistates pries visa
>     lietuviska alu, nepriklausomai ar ji gamino didziulis alaus gigantas
>     ar kazkoks kaimo pakrascio bravoras ar kas nors tai atliko namie.
>     Pagrindine to priezastis, kad mes-lietuviai niekada neturejome alaus
>     virimo kulturos ir todel nebuvo poreikio priimti kokiu nors alaus
>     kokybes istatymu,kurie verstu aludarius laikytis kazkokios tai
>     elementarios tvarkos. Kita is priezasciu, tai pas mus niekada nebuvo
>     imanoma uzauginti teisingu grudu arba apyniu, del musu klimato
>     ypatybiu, o is to ir alus teisingas nesigaudavo,del ko buvo verdami
>     ir gaminami kitie alkoholio turintys gerimai.Ir is to
>     lenda pagrindine priezastis, tai kad salia musu yra didieji
>     kaimynai, kurie nuo neatmenamu laiku ispazino degtines gamyba ir
>     gerima, prie ko pripratino ir mus ir bet koks alkoholinis gerimas
>     pas mus yra geriamas su tikslu prisiliuobti. Todel ir alus
>     "tradiciskai" suprantamas ir priimamas uz teisinga tik tas ,nuo
>     kurio " vieno bokalo per mazai, o dvieju jau per daug...... bet vis
>     vien bus isgertas ir trecias. Stai todel ir gaminamas stiprus
>     marmalas arba beveidis myzalas.
>      
>     Dziugu girdeti,kad atsiranda entuziastu, kurie bando kazka daryti
>     sita linkme. Bet davajte ,rebiatos, eksperimentus su alaus kurimu
>     atlikinekite ant saves ir savo artimuju bei draugu, o kai kazkuris
>     tai is musisku alu bent jau desimtmeti bus zinomas kaip patikimas,
>     ir ji pirks pastoviai daug zmoniu, galesite dziaugtis,kad pavyko
>     pagaminti verta demesio alu.
>      
>     O as kol kas pabusiu stagnatorius ir toliau nebegersiu "naminio" nei
>     lietuvisko , nei gudisko, nei lenkisko alaus, o jei jau labai
>     noresiu alaus nusipirksiu tradicijomis patikrinto cekisko alaus( kad
>     ir is skardines).