Tema: Re: Kaip pasigamint alaus, ir dar truputis info :)
Autorius: Tomas
Data: 2010-02-18 18:04:57
2010.02.18 16:40, Povilas rašė:
>
>     "M20" <gazpobeda@gmail.com <mailto:gazpobeda@gmail.com>> parašė
>     naujienų news:hljhn2$h2l$1@trimpas.omnitel.net...
>     Jei nesi alaus megejas/gerejas, arba yra tik vienas geriamas alus -
>     is skarbonkes, tai ta tema tau netinkama.
>     Is skarbonkes ar ne is skarbonkes, bet esu nusistates pries visa
>     lietuviska alu, nepriklausomai ar ji gamino didziulis alaus gigantas
>     ar kazkoks kaimo pakrascio bravoras ar kas nors tai atliko namie.
>     Pagrindine to priezastis, kad mes-lietuviai niekada neturejome alaus
>     virimo kulturos ir todel nebuvo poreikio priimti kokiu nors alaus
>     kokybes istatymu,kurie verstu aludarius laikytis kazkokios tai
>     elementarios tvarkos. Kita is priezasciu, tai pas mus niekada nebuvo
>     imanoma uzauginti teisingu grudu arba apyniu, del musu klimato
>     ypatybiu, o is to ir alus teisingas nesigaudavo,del ko buvo verdami
>     ir gaminami kitie alkoholio turintys gerimai.Ir is to lenda
>     pagrindine priezastis, tai kad salia musu yra didieji kaimynai,
>     kurie nuo neatmenamu laiku ispazino degtines gamyba ir gerima, prie
>     ko pripratino ir mus ir bet koks alkoholinis gerimas pas mus yra
>     geriamas su tikslu prisiliuobti. Todel ir alus "tradiciskai"
>     suprantamas ir priimamas uz teisinga tik tas ,nuo kurio " vieno
>     bokalo per mazai, o dvieju jau per daug...... bet vis vien bus
>     isgertas ir trecias. Stai todel ir gaminamas stiprus marmalas arba
>     beveidis myzalas.
>     Dziugu girdeti,kad atsiranda entuziastu, kurie bando kazka daryti
>     sita linkme. Bet davajte ,rebiatos, eksperimentus su alaus kurimu
>     atlikinekite ant saves ir savo artimuju bei draugu, o kai kazkuris
>     tai is musisku alu bent jau desimtmeti bus zinomas kaip patikimas,
>     ir ji pirks pastoviai daug zmoniu, galesite dziaugtis,kad pavyko
>     pagaminti verta demesio alu.
>     O as kol kas pabusiu stagnatorius ir toliau nebegersiu "naminio" nei
>     lietuvisko , nei gudisko, nei lenkisko alaus, o jei jau labai
>     noresiu alaus nusipirksiu tradicijomis patikrinto cekisko alaus( kad
>     ir is skardines).

Turbūt ir trispalvės vasario 16-ą nekeli?

Senovėj Lietuvoj buvo savaime suprantama, kad kiekvienas vyras turi 
sugebėti savo šermenims užraugt alaus.