Tema: Re: apie mikrobanges
Autorius: bzik
Data: 2009-06-17 12:03:43
ir dar palyginimui reikia surast bent du skirtingus sildymo budus, kuriuos naudojant maisto skonis islieka nepakites :) 
Subjektyvia vertindamas as galiu pasakyt, kad pvz. kruopu kose virta peciaus ugnyje yra skanesne uz tas pacias kruopas virtas elektrine virykle.

"Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:h1a9ro$3ns$1@trimpas.omnitel.net...
> kieno skonis pakinta? (kokio maisto)
> 
> 
> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message news:h1a9l7$3b5$1@trimpas.omnitel.net...
>> Klausimas tamstai - jei skirtumas MB vs tradicinis sildymas tik silumos 
>> sklidimo principuose (ar nuo keptuves dugno i virsu, ar visur tolygiai, 
>> priklausomai nuo spalvos)- kodel pakinta skonis? :)
>> 
>> Dex
>> 
>> Fwd wrote:
>>> Dėl skonio receptorių sutinku. Skonio skirtumas tikrai yra, ar dešrelė iškepta ant laužo, ar pakaitinta mikrobanginėje. Kiaušiniai taip pat neiškepa mikrobanginėje normaliai (bent mano tėvų senoje).
>>> Bet nuo to maistas nepasidaro š :) Nebent š tu laikai neskaniu maistu. Tada kas nors galėtų pasakyti kad keptuvė kenkia sveikatai, nes joje maistas tampa š, o va vakuuminiai gariniai beriebaliniai puodai....
>>> 
>>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message news:h1a598$qu2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Bangos privercia molekules judeti, ko pasekoje sukuriama siluma.
>>>>
>>>> Tiksliau nezinau, nesigilinau. Tiesa sakant, man ir nereikia i tai 
>>>> gilintis, kad suprasti, kad maistas, pasildytas mikrobangeje, tampa sh. 
>>>> Tai patvirtina mano subjektyvus skonio receptoriai. O teorijai, 
>>>> teigianciai, kad sildymas MB kenkia, as tiesiog pritariu. I jei 
>>>> noreciau, irodyciau, bet kaip sakiau, man neidomu.
>>>>
>>>> Dex