Tema: Re: savadarbė ruginė duona
Autorius: Tomoshokas
Data: 2014-06-17 21:18:16
Taip ;)

On 16/06/14 21:55, Daiva D. wrote:
> Man šitas receptas pravers, aš kepu tik orkaitėje. O tie belgiški miltai
> grynai ruginiai?
>
> "Tomoshokas"  parašė naujienų news:ln7jig$p1f$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Na jei visdėlto sumanysi kepti orkaitėje - čia receptas pagal kurį mes
> kepame, iš belgiškų miltų  ;)
>
> Ruginė duona
>
>
>
> 700 gr miltų
> 70gr cukraus
> 0.3 šauksto druskos
> 650 ml vandens
> raugas
> kmynai
> aliejus skardai patepti
>
> 1) 100gr miltų, cukrų ir druską sumaišyti ir užpilti verdančiu vandeniu.
> Gerai išmaisyti. Atvėsinti iki 30 laipsnių (vos šilta). Sudėti raugą.
> Išmaišyti ir pridengti drobiniu rankšluosčiu. Laikyti ne mažiau kaip 8 val.
> 2) Po 8 val. sudėti likusius miltus ir išmaišyti šaukštu. Iš čia paimti
> apie 3-4 šaukštus tešlos, įdėti į stiklainiuką ir padėti į šaldytuvą
> (laikyti ne daugiau kaip 2 savaites).
> 3) Į tešlą dėti kmynu ar kt (saulėgražų, džiovintų vaisių, razinų ir pan).
> 4) Skardą patepti aliejum. Sudėti tešlą, kad butu apie puse skardos.
> Suglostyti šlapiomis rankomis. Pridengti rankšluosčiu ir palikti ne
> mažiau kaip 12 val.
> 5) Kepti 180 laipsnių orkaitįje apie 1val 40 min. Viršų pridengti kepimo
> popierium, kad nelabai apdegtų.
> 6) Išėmus iš orkaitės, išimti iš formos (jei iš karto neiškrenta,
> palikti siek tiek pridengus drėgnu rankšluosčiu, kad atvėstų). Išėmus iš
> formos duona pridengti drėgnu rankšluosčiu kad nesusikltų.
> 7) Skaniausia valgyti po 3-4 dienų.
>
> Skanaus ;)
>
> On 09/06/14 12:54, ALORA wrote:
>> duonkepė
>>
>>
>>
>> "tranzoo"  wrote in message news:ln3ord$bff$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> temperatura orkaites?
>>
>> --
>> T
>>
>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message
>> news:lmvobg$upg$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> dėl kokios priežasties ji būna viduj patežusi?
>>>
>>>
>>>
>>>
>