Tema: Re: savadarbė ruginė duona
Autorius: Daiva D.
Data: 2014-06-16 22:55:57
Man šitas receptas pravers, aš kepu tik orkaitėje. O tie belgiški miltai 
grynai ruginiai?

"Tomoshokas"  parašė naujienų news:ln7jig$p1f$1@trimpas.omnitel.net...

Na jei visdėlto sumanysi kepti orkaitėje - čia receptas pagal kurį mes
kepame, iš belgiškų miltų  ;)

Ruginė duona



700 gr miltų
70gr cukraus
0.3 šauksto druskos
650 ml vandens
raugas
kmynai
aliejus skardai patepti

1) 100gr miltų, cukrų ir druską sumaišyti ir užpilti verdančiu vandeniu.
Gerai išmaisyti. Atvėsinti iki 30 laipsnių (vos šilta). Sudėti raugą.
Išmaišyti ir pridengti drobiniu rankšluosčiu. Laikyti ne mažiau kaip 8 val.
2) Po 8 val. sudėti likusius miltus ir išmaišyti šaukštu. Iš čia paimti
apie 3-4 šaukštus tešlos, įdėti į stiklainiuką ir padėti į šaldytuvą
(laikyti ne daugiau kaip 2 savaites).
3) Į tešlą dėti kmynu ar kt (saulėgražų, džiovintų vaisių, razinų ir pan).
4) Skardą patepti aliejum. Sudėti tešlą, kad butu apie puse skardos.
Suglostyti šlapiomis rankomis. Pridengti rankšluosčiu ir palikti ne
mažiau kaip 12 val.
5) Kepti 180 laipsnių orkaitįje apie 1val 40 min. Viršų pridengti kepimo
popierium, kad nelabai apdegtų.
6) Išėmus iš orkaitės, išimti iš formos (jei iš karto neiškrenta,
palikti siek tiek pridengus drėgnu rankšluosčiu, kad atvėstų). Išėmus iš
formos duona pridengti drėgnu rankšluosčiu kad nesusikltų.
7) Skaniausia valgyti po 3-4 dienų.

Skanaus ;)

On 09/06/14 12:54, ALORA wrote:
> duonkepė
>
>
>
> "tranzoo"  wrote in message news:ln3ord$bff$1@trimpas.omnitel.net...
>
> temperatura orkaites?
>
> --
> T
>
> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message
> news:lmvobg$upg$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> dėl kokios priežasties ji būna viduj patežusi?
>>
>>
>>
>>