Tema: Re: savadarbė ruginė duona
Autorius: ALORA
Data: 2014-06-15 21:11:01
nenurodžiau turbūt svarbaus aspekto - miltai tipo rūpūs ar pilno grūdo ar 
dar kaip jie ten pravardžiuojami. Raugas pavyko puikiai, bet duona - iš 
3-čio karto :) Atrodo, vokiškuose miltuose dafiga cukraus, nes niekad į 
duoną nedėjau, o su lietuviškais be cukraus tešla gyžta, o ne rūgsta. Pavyko 
iškepti su ketvirtadaliu pilno grūdo kviečių, o kitais rugių miltais, su 2 
kildinimais. Pirmas apie 3 val., paskui perminkiau su dar miltų, nes 
suskystėjo, paskui pakildinau dar kokias 6 val. Orientavausi pagal nosį - 
kai kvapas pradėjo truputį gyžti, įdėjau kepti. Daug py.., bet rezultatas 
labai geras.
Mėginsim kur parauti duonkubilį...




"ALORA"  wrote in message news:lmvobg$upg$1@trimpas.omnitel.net...


dėl kokios priežasties ji būna viduj patežusi?