Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: unce
Data: 2012-10-23 14:49:19
o tai kiek laiko pacia zuvi verdi? kol isvirs sultinys, tada kol ivirs 
bulves? Ar dar ten tos zuvies  "mesos" kaipo tokios lieka? panasiai dariau 
lasisos sriuba, tai isvires sultini, po to jame viriau darzoves, o zuvi 
atgal sudejau jau pabaigoj.

"Tomas"  parašė naujienų news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net...

Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų
krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet netyčia pabandžiau ir
patiko :)

Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos
atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir
kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl
sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama
smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba
gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila
nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir
ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti"
liežuvį) ir užvirinama.

Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!