Tema: Re: Aukštaitiška žuvienė
Autorius: bzik
Data: 2012-10-12 15:02:37
Aukštaitiška prigimtis į bet kokią sriubą grietinės dėt :) Man kartais labai ne į temą.


"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:k58mck$ius$1@trimpas.omnitel.net...
> Prisipažinsiu, bet skeptiškai žiūrėjau į žmonos kilusios iš Zarasų 
> krašto pasakojimus apie "pienišką" žuvienę, bet netyčia pabandžiau ir 
> patiko :)
> 
> Viskas labai paprasta ir ūkiška. Imama lydeka (pageidautina) ar jos 
> atliekos ir išverdamas sultinys, pagardinant svogūnu, morka, juodais ir 
> kvapniais pipirais, lauro lapais, druska. Perkošiama. Į sultinį vėl 
> sudedama ta pati virta morka tik supjaustyta, žuvies "mėsa", pridedama 
> smulkiai pjaustytų bulvių. Paverdama kol suminkštėja bulvės, tada sriuba 
> gausiai užbalinama riebiu pienu ar grietinėle (kaime tiesiog pila 
> nenugriebtą pieną), beriama daug pjaustytų žalumynų - svogūnų laiškų ir 
> ypač krapų, gerokai papirinama (sako, kad gera žuvienė turi "kąsti" 
> liežuvį) ir užvirinama.
> 
> Viskas - galima tiekti į stalą. Skanaus!